Erik Jacobsen jobbet i NRK frem til 2021. Tidligere kolleger minnes ham i dette minneordet.

MINNEORD:

Det var aldri kjedelig med Erik på jobben

Erik Jacobsens plutselige og altfor tidlige bortgang ble mottatt med stor sorg i NRK. Han døde etter akutt hjertestans og ble bare 55 år gammel.

Erik var i en årrekke en nær og kjær kollega for veldig mange av oss, og en god venn. Han begynte i NRK tidlig på 90-tallet og jobbet både som programleder i TV, som radioprodusent, reporter og vaktsjef. Erik bidro til å utvikle tilbudet til det musikkinteresserte NRK-publikummet, blant annet da han var med og startet «Bak lydmuren», det første dybdeprogrammet om populærmusikk i P2. Kulturnytt, Midt i musikken, Radioselskapet, Kulturhuset og Studio 2 var noen av radioprogrammene Erik jobbet for inntil han forlot NRK i 2021 for å satse på en tilværelse som frilanser.

Det var aldri kjedelig med Erik på jobben. Enten han lurte kolleger til å tro at de kunne hente en gratis rosinbolle i kantina, tilbød Sølvguttene sigaretter eller krevde inn manglende lisens fra intervjuobjektene sine. Han kunne være hylende morsom, men også seriøs og ettertenksom når situasjonen tilsa det. Han var så unik, og så kompromissløs i alt han foretok seg.

Men fremfor alt var Erik et genuint nysgjerrig, observant og kunnskapsrikt menneske. Med sin karakteristiske mørke stemme og stødige formidlingsevne sto han bak en rekke uforglemmelige radioinnslag. Spennet var stort; fra serier om brunsnegler og farlige plantearter til dyptpløyende portretter av norske kunstnere. Gjennom disse portrettene løftet Erik fram også mindre kjente kunstnere og bidro dermed til å synliggjøre bredden og mangfoldet i norsk kunst- og kulturliv.

Når vi minnes Erik, så handler det om ekte interesse for kunst og kultur, om livsglede, matglede og kunstglede. Men også om raushet og omsorg for kolleger og de han var glad i. Vi vil savne ham dypt.

Våre tanker går i dag til hans familie og venner.

Vi lyser fred over Eriks minne.

På vegne av kolleger i NRK

Elisabet Davidsen, Nina Kammersten og Heidi Andersen


Powered by Labrador CMS