Erik Fløan
Erik Fløan

Høyre-politiker blir politisk journalist i Trønder-Avisa

– Det var vanskelig å si nei da jeg tilbudt jobben, sier Erik Fløan (27).

Publisert Sist oppdatert

Erik Fløan (27) er ansatt som ny politisk journalist i Trønder-Avisa, opplyser mediehuset.

Han er tidligere fylkespolitiker for Høyre i Nord-Trøndelag og politisk rådgiver for partiets bystyregruppe i Trondheim, men går nå over til «den andre siden».

Jobb-bytte?

Har du eller noen du kjenner skiftet jobb i mediebransjen? Send oss tips på [email protected]

– Jeg har skiftet mening mange ganger om hva jeg skal bli når jeg blir stor. Men jeg har alltid vært sikker på at jeg skal være tett på der det skjer. Hadde du spurt meg som tiåring, så ville jeg ha svart at jeg skulle bli utenrikskorrespondent! Derfor var det vanskelig å si nei da jeg tilbudt jobben som politisk journalist i Trønder-Avisa, sier Fløan.

Han tror hans politiske liv vil gi en fordel inn i journalistikken.

- Trønder-Avisa har større forventninger til sin politiske dekning enn det som vel er vanlig for regionaviser på sin størrelse. Det har jeg sans for. Jeg mener å kjenne det politiske Trøndelag godt. Jeg tror heller ikke det er noen ulempe å ha kjent på hvordan det er å ta politiske avgjørelser selv, sier Fløan.

Han har det siste året jobbet som tekstforfatter i HK Link AS, og har også erfaring som daglig leder i Namdalskysten næringsforening og kommunikasjonsrådgiver i Allskog.

Sjefredaktør John Arne Moen sier han ble glad da Fløans navn dukket opp i søknadsbunken til jobben.

– Trygve Hegnar er sitert på at det er lettere å gjøre journalist av en dyktig økonom enn å gjøre en dyktig økonom av en journalist. Min erfaring er at det er litt tilsvarende med politikk, sier Moen.

– Du må ha genuin interesse for politikk som fagfelt for å tilegne deg den kunnskapen som er nødvendig for å forstå alle sider ved både prosesser, innhold og spill – og ikke minst; kunne skille disse fra hverandre. Der har Erik Fløan en unik kompetanse som jeg er veldig fornøyd med at vi nå har sikret oss, sier han.

Powered by Labrador CMS