Lisa Granberg Jansen og Erik Børresen.
Lisa Granberg Jansen og Erik Børresen.

Oppland Arbeiderblad satser ungt: Erik Børresen (27) er ny digitalredaktør og Lisa G. Jansen (25) ny frontsjef

– Jeg er stolt over å ha blitt gitt muligheten fra OA, sier Børresen om den nye redaktørjobben.

Publisert

Erik Børresen forlater jobben som nyhetsjournalist i Gudbrandsdølen Dagningen (GD) for å bli ny utviklingsredaktør i Oppland Arbeiderblad. 

Børresen forteller at han gleder seg til å begynne i ny jobb. 

– Jeg gleder meg veldig, men samtidig er det viktig å si at jeg aldri hadde fått denne jobben uten GD, sier han til Medier24. 

– Treffe leserne bedre 

Han har utdanning fra Høgskolen i Oslo og Akerhus og erfaring som vikar i VG og NTB fra før han kom til GD. 

Han forteller at han gleder seg til å ta fatt på nye oppgaver, til å bli en del av OA-laget og at at tilbudet fra OA var for godt til å takke nei til. 

– Dette var et veldig godt tilbud for min del, og en mulighet til å rykke oppover på karrierestigen, sier han. 

Videre sier han at han er glad for at OA har gitt han tilliten: 

– Jeg er stolt over å ha blitt gitt muligheten fra OA, for jeg må si at jeg ikke hadde all verdens med selvtillit da jeg bestemte meg for å søke på stillingen. Jeg anså det som et langskudd, for å velge en fotballfaglig måte å uttrykke det på, sier han. 

Og han forteller at han har høye ambisjoner for OAs videre utvikling. 

– Jeg har store ambisjoner for hva vi skal få til, og har et mål om at vi skal fortsette å vokse videre, uten at det blir riktig å tallfeste noe nå, sier han og legger til:

– Vi skal også jobbe med å treffe leserne i enda større grad, noe som jo blir krevende, ettersom OA har utviklet seg positivt, kanskje spesielt det siste året, sier han. 

Børresen har tre måneders oppsigelsestid i GD og er trolig på plass i OA fra senest 1. februar. 

– Et kjempetalent 

Redaktør i Oppland Arbeiderblad, Erik Sønstelie, forteller at han mener Børresen er et stort talent. 

– Han er et digitalt hode og har vist at han har digital gjennomføringskraft der han er nå. Dessuten er han ung, som er en av de målgruppene vi ønsker å forsterke oss i, sier han. 

 
 

Sønstelie understreker at en gang må være den første man får lederansvar, og at Børresen har levert knallsterkt i intervjuprosessen. 

– Erik er et kjempetalent, og har dokumentert at han kan levere på det digitale. Han er sterk på nyheter, er lokal og er ung. Det gjør han til rett mann for oss. Han er utdannet journalist, har gått VG- og NTB-skolen og har nå levert resultater i GD. Det er viktige grunner til at det blir nettopp han i denne rollen, sier han. 

– Jeg brenner for journalistikken

I tillegg har de ansatt Lisa Granberg Jansen (25) som frontsjef. Hun går lektorprogrammet på Universitetet i Oslo, leverer master i nordisk litteratur til våren og har vært vikar i OA siden 2012. 

– Da jeg fikk denne muligheten var det ikke noe tvil om at jeg måtte takke ja til det. Jeg trives utrolig godt i OA og er klar for nye utfordringer der, sier hun. 

Hun begynner i jobben i juni 2019, etter at masteren er levert. 

– Jeg brenner for journalistikken og gleder meg til å løfte Oppland Arbeiderblad videre, sammen med alle de andre flinke folka som jobber der, sier hun. 

Granberg Jansen får gode skussmål fra OA-redaktør Sønstelie. 

– Hun var først en del av ungdomsredaksjonen vår da hun gikk på videregående, og har vært sommervikar, stringer og hatt ulike vakter i OA siden det. Hun gjorde en forrykende innsats som frontsjef i sommer. Hun er også lokal, hun er ung og kvinne, som også er en målgruppe som vi ønsker å stille sterkere hos, sier Sønstelie om hvorfor Granberg Jansen trakk det lengste strået i kampen om frontsjefstillingen. 

Powered by Labrador CMS