Erik Bolstad blir ny sjefredaktør for Store norske leksikon

39-åring med solid erfaring tar styringen av leksikonet.

Publisert Sist oppdatert

Styret i Store norske leksikon har ansatt Erik Bolstad (39) som ny sjefredaktør i leksikonet.

Det melder SNL selv på nett torsdag.

Han tar over etter Anne Marit Godal, som slutter etter seks år i stillingen.

– Bolstad har 15 bak seg fra NRK. Han sto bak Yr.no og var del av ledergruppa i NRKs Nye medier-avdeling i seks år. Han har vært ansvarlig for flere store norske nettsteder, blant annet NRK Nett-TV, Nettradio, Yr.no og NRKbeta. Det siste året har han vært kommunikasjonssjef og redaktør i Store norske leksikon, heter det om den nye sjefen. 

– Vi har ansatt en god og erfaren leder som vi er trygge på at kan utvikle Store norske leksikon videre som en brukerorientert digital redaksjonell tjeneste av høy kvalitet, og som kan gjøre leksikonet enda sterkere og mer kjent og brukt, sier styreleder Knut Olav Åmås.

Med to millioner brukere i måneden og 250 000 leste leste artikler hver dag er snl.no Norges største nettsted for formidling av kvalitetssikret kunnskap.

Leksikonet er eid av de åtte norske universitetene og seks kunnskapsinstitusjoner, organisasjoner og stiftelser.

Store norske leksikon er en fantastisk nettjeneste med et viktig samfunnsoppdrag, sier Erik Bolstad selv.

– Det er svært få andre nasjonalleksika som har klart overgangen til en digital tidsalder like godt som Store norske; jeg er imponert over arbeidet som er gjort til nå. De høye brukertallene er inspirerende og viser at leksikonet behøves.

Powered by Labrador CMS