Erik Andreassen har fått fast jobb i NRK Finnmark.
Erik Andreassen har fått fast jobb i NRK Finnmark.

Erik Andreassen har fått fast jobb i NRK Finnmark

Forlot Sandefjords Blad og flytta nordover - blant annet for å få jobbe mer med Russland. – For å klare det må jeg lære meg mer russisk enn de få glosene jeg kan, sier han.

Publisert

I juni forlot Erik Andreassen jobben i Sandefjords Blad og flyttet nordover til Finnmark - og jobb i NRK Finnmark. 

Han har fått fast jobb som journalist i redaksjonen, og forteller at bakgrunnen for flyttingen var ønsket om nye utfordringer. 

– Jeg hadde jobbet i hjembyen min i flere år etter studiene, og hadde lyst på en ny utfordring. Dessuten synes jeg Finnmark, og spesielt grenseområdet ved Kirkenes, virket veldig spennende, sier han til Medier24. 

Det blir mye å glede seg til i tiden framover for den ferske finnmarksjournalisten, og han ser spesielt fram til å kunne jobbe med problemstillinger og saker knyttet til Russland. 

– Akkurat nå ser jeg veldig frem til jeg får visum, slik at jeg også kan jobbe med saker på Russlands side av grensa. Men det er mye å glede seg til allerede i år. Vi nærmer oss valget med stormskritt, og litt senere er det jo 75-årsmarkering for frigjøringen av Øst-Finnmark med stor medieinteresse og celebert besøk fra både Norge og Russland. Finnmarksløpet til neste år hadde det også vært veldig spennende å jobbe med, sier han. 

Nå blir én av utfordringene å lære seg mer russisk. 

– Siden jeg ikke har noen som helst tilknytning til Finnmark, har jeg startet veldig på «scratch». Det tar tid å bygge nettverk på et helt nytt sted. Men det mest utfordrende, og kanskje viktigste, blir å prøve og dekke Russland på en så nøytral måte som overhodet mulig. Som journalist i Finnmark føler man et ansvar for å bidra til å gi folk det fulle bildet av Russland, som tross alt er et av våre naboland. For å klare det må jeg lære meg mer russisk enn de få glosene jeg kan, og bli langt bedre kjent med landet.

 

Powered by Labrador CMS