VG-journalist Nilas Johnsen og Tyrkias president Erdogan.
VG-journalist Nilas Johnsen og Tyrkias president Erdogan.

VG-journalist Nilas Johnsen ble advart mot å bli i Tyrkia etter Erdogan-bok

– Han gjorde absolutt klokt i å forlate landet. Han ville levd under risiko om han ble der, sier William Nygaard, styreleder i Norsk PEN til VG.

Publisert

Nilas Johnsen bodd i Tyrkia i tre år, og jobbet blant annet som VGs stringer i Midtøsten. I tillegg jobbet han med boka «Erdogan: Tyrkias nye Sultan», om Tyrkias president Erdogan, skriver VG.

Der kommer han med sterke anklager mot presidenten, som gjør at flere har anbefalt at han ikke oppholder seg i Tyrkia lenger, inkludert en høytstående diplomat i Tyrkia, skriver VG.

– Problemet i Tyrkia er at ingen tør å ettergå Erdogans bakgrunn. Det er heller ingen som kan skrive om korrupsjonsanklagene mot ham i milliardstørrelsen, de tidligere forhandlingene med terrorstemplede PKK, eller hvordan han i over ti år samarbeidet med Gülen-bevegelsen, som han nå anklager for kuppforsøket, sier Johnsen til VG

Han forteller til VG at han også opplevd at presse- og ytringsfriheten i landet har blitt stadig mindre de siste årene. Nå har Johnsen reist hjem til Norge, og planlegger ikke å returnere til Tyrkia med det første, ifølge VG. 

Den avgjørelsen støtter blant annet styrelederen i Norsk PEN. 

– Han gjorde absolutt klokt i å forlate landet. Han ville levd under risiko om han ble der, sier William Nygaard, styreleder i Norsk PEN til VG

Powered by Labrador CMS