Dag Idar Tryggestad i NJ og Pernille A. Børset i MBL

Enighet mellom NJ og MBL i lønnsoppgjøret

I natt ble Norsk Journalistlag og Mediebedriftenes Landsforening enige om årets lønnsoppgjør.

Publisert

Resultatet av lønnsoppgjøret ble 22.500 kroner i sentralt tillegg, en kraftig økning i ulempetillegg samt en lavtlønnspott.

Norsk Journalistlag og Mediebedriftenes Landsforening kom natt til lørdag til enighet i årets lønnsoppgjør. Resultatet ble 22 500 kroner i sentralt tillegg, kraftig økning i ulempetilleggene og en lavtlønnspott.

– Det har vært krevende forhandlinger som har hatt mange elementer i seg. Vi er tilfreds med at vi har fått gode resultater på alle områder hvor vi stilte krav, sier NJs forhandlingsleder Dag Idar Tryggestad i en pressemelding.

De som er lavest lønte og de med lengst ansiennitet får et ekstra tillegg. Lavtlønnspotten innebærer et tillegg på 9.000 kroner til alle medlemmer som har under 500.000 kroner i fastlønn.

Det ble også forhandlet fram et tillegg på 5.100 kroner til de som er på de to øverste stigetrinnene, som er 25- og 30-års trinnene.

– Vi har jobbet for å få til en forhandlingsløsning som sikrer journalistenes kjøpekraft og ivaretar bedriftenes konkurranseevne på en god måte. Det har vi lyktes med, sier forhandlingsleder Pernille A. Børset i MBL i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS