Nora Brønseth
Nora Brønseth

Nora Brønseth blir dokumentarist i fersk true-crime-podkast

Den tidligere NRK-journalisten gleder seg til å fortelle historier.

Publisert

Nora Brønseth blir dokumentarist i den uavhengige true crime-podkasten, «En Mørk Historie».

Brønseth har tidligere jobbet som journalist i NRK Buskerud, som radiodokumentarist i NRK P3 Dokumentar, og kommer nå fra stillingen som kommunikasjonsrådgiver og innholdsprodusent i Framtiden i våre hender.

– Jeg søkte på jobben fordi jeg har lyst til å lage lydfortellinger som beveger folk– og som gir ny innsikt. Enten det er ny innsikt i en krimsak, innsikt i hvordan folk håndterer det å miste noen, i et nytt nærmiljø, eller i et tema eller en problemstilling som lytteren vet lite om fra før av.

Jobb-bytte?

Har du eller noen du kjenner skiftet jobb i mediebransjen? Send oss tips på [email protected]

Podkasten er laget av produsentene til den svenske suksessen «En Mörk Historia». Brønseth håper på å kunne videreføre den svenske suksessen.

–Jeg håper vi klarer å lage gode krimserier som tilfredsstiller den hardbarka true crime-fansen, men fortalt på en måte som også appellerer til de som i utgangspunktet ikke hører så mye på true crime. Og på sikt håper jeg vi også kan fortelle gode og viktige historier som ikke er krim.

Lars Kristian Øverland, en av de to journalistene bak podkasten, er fornøyd med å få Brønseth med på laget.

– Nora gjorde det veldig godt i alle intervjurundene. Hun er dyktig forteller, med høy arbeidskapasitet som tenker likt som oss om dokumentariske produksjoner. Hun har produsert en rekke lyddokumentarer og kan gå rett inn i arbeidsoppgavene, sier han og legger til:

– Nora kan fylle en rekke oppgaver, men i første omgang skal hun gjøre det hun har savnet mest: Å finne ideer, gjøre intervjuer, redigere, skrive manus og lydlegge. Kort sagt skal hun kose seg med å lage lyddokumentarer igjen.

Powered by Labrador CMS