Gjengen som var i Cannes og tok imot pris.

NRK Super stakk av med Emmy-pris for temauke om overgrep mot barn

– Noen ganger så er en pris mer enn en pris, sier NRK Super-sjef Hildri Gulliksen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Tirsdag kveld var det klart for International Emmy Kids Awards – eller Emmy-prisen for barn. 

Hildri Gulliksen

NRK var nominert i flere kategorier, og stakk til slutt av med den aller gjeveste prisen i kategorien «digital» – for temauken de laget om seksuelle overgrep mot barn.

– Det er helt rått og kjempegøy. Det var en stor dag i går, sier regissør i NRK Super, Tonje Voreland, som var i Cannes og mottok prisen i går kveld. 

Prosjektet er laget i samarbeid med Bivrost og Redd Barna, og NRK Super-sjef Hildri Gulliksen forteller at dette føles litt ekstra stort å vinne Emmy for et så viktig prosjekt. 

– Noen ganger så er en pris mer enn en pris. Det er veldig moro å vinne en Emmy, det er en stor og viktig pris. Men dette er fint på to måter: Det er veldig få allmennkringkastere i verden som kan fortelle barn om seksuelle overgrep. Her har det vært modige og flinke folk i Super, Bifrost og Redd Barna som har fått til dette på en god måte – og en Emmy-jury, som kjenner sin besøkelsestid, sier NRK Super-sjef Hildri Gulliksen til Medier24. 

 

 

– Gjøre verden litt bedre 

Prosjektet er den tredje temauka NRK Super laget. Den første handlet om skilsmisse og samlivsbrudd, den andre om barn som kommer fra hjem preget av rus – og den tredje, og vanskeligste til da, om seksuelle overgrep mot barn.

Det var krevende for alle involverte, men desto viktigere å lage, ifølge Gulliksen. 

– Hvis vi kan bidra til å gjøre verden til et litt bedre sted for barn, dytte på noen grenser og utfordre noen etablerte sannheter, så er det både fint og viktig, sier hun. 

Gjennom hele prosessen måtte de stille seg spørsmål om det i det hele tatt var mulig å lage innhold om seksuelle overgrep mot barn – som kunne treffe hele målgruppa, fra treåringer til tolvåringer.  – Vi lurte på om vi ville kunne klare å lage det. Det er ingen andre i verden som har gjort dette før oss, men vi har et motto i Super om at «desto vanskeligere det er å håndtere det, desto viktigere er det at vi gjør det». Mange barn opplever overgrep, og vi skal være deres støtte i deres liv og oppvekst, sier hun og fortsetter:

– Vi har hele veien måttet vurdere hvor langt vi skal gå, hvilket språk vi skal bruke og hvilke historier vi skal fortelle. Vi skal jo ikke skremme noen, samtidig som det er en viktig tematikk. 

Hadde med «voksen»-NRK

Gulliksen forteller at de hele veien har vært bevisst på at de også må ha med resten av NRK på laget, slik at foreldrene også kunne være klar over at barna lærte om seksuelle overgrep gjennom NRK Super, og på den måten hadde muligheten til å ta opp samtaler om temaet på en god måte, om det skulle komme opp hjemme. 

– Da dette prosjektet gikk på lufta hadde vi med oss resten av NRK, så det var mange «voksenprogrammer» som laget innhold om barn og seksuelle overgrep samtidig, slik at de voksne også skulle vite at dette får barna med seg og kan snakke med dem om det hjemme ved kjøkkenbordet, sier hun. 

Og ifølge Gulliksen har tilbakemeldingene fra skolesystemet, foreldre, politiet og helsepersonell vært mange – og gode. Det er helt uvurderlig for NRK Supers Gulliksen.  – Vi har fått tilbakemeldinger fra politiet, helsepersonell og skoler, som sier at de har noen saker hos seg som handler om seksuelle overgrep, som ikke ville vært avdekket hvis det ikke var for at barna hadde lært hos oss hva overgrep er og hvorfor det er viktig å si fra, sier Gulliksen. 

Powered by Labrador CMS