300 sendte jobbsøknad på Snapchat. Emma (24) fikk drømmejobben i NRK

Emma Clare Gabrielsen skal lede NRKs nye undersøkende dokumentarserie på TV.

Publisert Sist oppdatert

- Konkurransen om programlederjobben var knallhard. Aldri før har dokumentaravdelingen i NRK opplevd så stor interesse for en stilling, skriver NRK i en melding om ansettelsen.

«For å få et inntrykk av kandidatene ber vi om at du som er interessert i stillingen legger til NRKInnafor på Snapchat, og sender oss snaps der du viser at du kommer inn i og kommuniserer med miljøer du normalt ikke er en del av», het det i stillingsannonsen.

Mange slo til på oppfordringen: NRK fikk ti timer med snaps, fra over 300 søkere.

Der valget til slutt falt på Emma Clare Gabrielsen fra Oslo

- Drømmejøbben

Gabrielsen er allerede en erfaren journalist som har skrevet for blant annet Dagbladet, Klassekampen og Dagens Næringsliv.  Hun kommer til NRK fra fast stilling som featurejournalist i D2.

Og omtaler journalistyrket som drømmejobben:

- Jeg brenner for journalistyrket. At man hele tiden får møte nye mennesker og lære nye ting, gjør journalistikken til det mest givende yrket jeg kan se for meg. Tenk å få penger for å være nysgjerrig, sier Gabrielsen.

– Modig og ærlig

Prosjektleder Tove Austad i NRK sier at kombinasjonen av erfaring og personlige egenskaper gjør Gabrielsen perfekt for jobben.

– Hun er nysgjerrig og lyttende, samtidig som hun kan være pågående og konfronterende. Emma er allerede en stemme i norsk offentlighet, hun er samfunnsengasjert og modig, og så ærlig som vi ønsker at et dokumentarprosjekt som dette skal være.

- Hun tør å være seg selv, og vi mener hun vil representere sin generasjon på en spennende måte, sier prosjektleder Austad i NRK.

Skal lage nyskapende dokumentar-TV

Sammen med et team av erfarne dokumentarskapere fra NRK, skal den ferske programlederen lage undersøkende journalistikk for sin egen generasjon.

- Dokumentarene i det nye programkonseptet skal drives av programlederens subjektive utforskertrang, og et personlig ønske om å forstå og analysere det hun oppdager, skriver NRK.

Arbeidstittelen for programmet er Innafor #syktambisiøs, og har sendestart på NRK1 høsten 2016.

Powered by Labrador CMS