Hun ble utvist fra Abu Dhabi etter å ha publisert et «fornærmende» bilde av feilparkert bil

22.000 kroner i bot, 50 timer i varetekt og utkastelse fra landet.

Publisert Sist oppdatert

Abu Dhabi (NTB-AFP): De forente arabiske emirater har deportert en australsk kvinne etter at hun postet et innlegg på Facebook som ifølge myndighetene var «fornærmende».

39 år gamle Jodi Magis problemer startet da hun i februar tok et bilde av en bil som sto feilparkert mellom to handikap-plasser utenfor leiligheten der hun bodde i Abu Dhabi.

Bildet la hun ut på Facebook, ledsaget av det som ifølge en kilde i emiratets rettsvesen var «fornærmende og nedverdigende» kommentarer.

Europeeren som eide den feilparkerte bilen klaget, og Magi innrømmet å ha lagt bildet ut på Facebook. Teksten nektet hun derimot for å ha skrevet.

I april ila en domstol henne en bot på 10.000 dirhams, drøyt 22.000 kroner, og besluttet samtidig at hun skulle deporteres fra Abu Dhabi.

Magi anket dommen, men anken ble avvist av en domstol i juni. Søndag ble hun pågrepet av politiet og etter drøyt 50 timer i en ventecelle ble hun tirsdag kveld satt på et fly til Bangkok.

– Selvsagt syns jeg at en slik bot og deportasjon, sammen med tiden i varetekt, var en ekstrem reaksjon på et bilde av en bil, som ble lagt ut på en lukket Facebook-side, skriver hun i en kommentar.

– Bilskiltet var sladdet, jeg skrev ikke et eneste navn og jeg brukte heller ikke bannord, legger hun til.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS