KrF-leder Knut Arild Hareide intervjues under KrFs ekstraordinære landsmøte. T.v.: rådgiver Emil André Erstad.
KrF-leder Knut Arild Hareide intervjues under KrFs ekstraordinære landsmøte. T.v.: rådgiver Emil André Erstad.

Hareides nærmeste rådgiver blir kommunikasjons­sjef i Helsingfors­komiteen

Emil André Erstad forlater KrF og Knut Arild Hareide. 

Publisert

Emil André Erstad begynner som ny kommunikasjonssjef i Helsingforskomiteen rett over nyttår, opplyser de i en melding.

Erstad har vært personlig rådgiver for KrF-leder Knut Arild Hareide gjennom høstens konflikter og ekstraordinære landsmøte. Blant annet gjennom saken hvor tidligere AUF-nestlederen skrev på hans Facebook at de «hadde drømt om dette» for mange år siden. 

Erstad kommer rett fra Stortinget og som rådgiver for KrF-leder Knut Arild Hareide. Han har tidligere vært Internasjonal rådgiver i Tankesmien Agenda og leder for KrFU.

– I en tid hvor populismen er på fremmarsj i mange land og hvor grunnleggende institusjoner som demokrati og menneskerettigheter utfordres, kan jeg ikke tenke meg noe viktigere og mer inspirerende enn å jobbe med å forsvare menneskerettighetene sammen med de som står i frontlinjen, sier Erstad i meldinga.

Emil André Erstad
Emil André Erstad

– Vi gleder oss veldig, og har store forventninger til Erstad som ny kommunikasjonssjef. Han har en spennende bakgrunn og vi håper at han kan være med på å løfte det viktige arbeidet vi gjør med menneskerettigheter i Norge og utland, sier Bjørn Engesland, generalsekretær i Den norske Helsingforskomité.

Bjørn Engesland, generalsekretær i Den norske Helsingforskomité

Erstad er opprinnelig fra Radøy i Hordaland og har en bachelor i sammenliknende politikk fra Universitetet i Bergen. Han er forfatter av boken «Farvel, Syria. Om eit folk på flukt» og har vært spaltist i Vårt Land.

– Jeg har lenge vært en stor tilhenger av arbeidet til Den norske Helsingforskomité, en organisasjon som er full av kompetanse og ærerik erfaring fra menneskerettighetsarbeid i mange land. Jeg gleder meg til å bli en del av det arbeidet, sier Erstad og fortsetter:

– Som kommunikasjonssjef vil min fremste prioritet være å gjøre arbeidet til Den norske Helsingforskomité mer kjent i Norge. Målet må helt klart være at flere skal høre om oss, vite hva vi gjør og støtte arbeidet vårt. Det ser jeg frem til å jobbe med.

Powered by Labrador CMS