Her er TV-en du kan kjøpe uten å betale for NRK. Blir dette lisens-dödaren?

- Fordi kundene etterspør det, sier Elkjøp-direktør.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Nå kommer de store skjermene som kan få fart på debatten om hvordan vi skal finansiere NRK.

Fram til nå har det vært for spesielt interesserte å plombere TV-en sin for å slippe å betale lisens. I en tid der stadig flere bruker TV-en kun som skjerm for streaming, Netflix, Apple-TV og andre «smarte funksjoner».

Men tirsdag varsler Elkjøp nye produkter i butikkene. Nå kommer TV-en som gjør at du slipper å betale lisens.

Ifølge en pressemelding er det TV-er fra leverandøren Grudnig, og fordi de ikke har tuner, slipper du å registrere deg for lisens når du kjøper TV-en.

Hvorfor?

Fordi du og jeg vil ha det, sier kategoridirektør Andreas Westgaard hos Elkjøp.

- Flere og flere av kundene våre forteller oss at de ikke lenger bruker TV-ene sine til å se på de vanlige sendingene. I tillegg viser undersøkelser blant den yngre garde at TV-vanene deres er i solid endring. Vi åpner for salg av denne typen TV-er rett og slett fordi kundene våre etterspør det, sier Andreas Westgaard, som er kategoridirektør for Lyd & Bilde.

- TV-en er fremdeles midtpunktet i stua i de norske hjem og kommer til å være det i uoverskuelig fremtid. Men måten våre kunder ser TV på har endret seg, og dermed må vi kunne tilby nye typer produkter som er tilpasset dette.

- Unge førstegangsetablerere og studenter er blant gruppene som sier de ikke trenger TV med tuner lenger. Norge har i tillegg blitt et internasjonalt samfunn med mennesker fra alle verdenshjørner, og ønsker man kun å se nettinnhold fra fjerne himmelstrøk er det ikke sikkert man har behov for tilgangen til tradisjonelle TV-signaler, sier Westgaard.

Grundigs nye TV som er «ferdig plombert» kommer foreløpig i størrelsene 42, 49 og 55 tommer.

Forutsetningen for at man slipper å betale kringkastingsavgift er at man ikke kobler TV-en til andre produkter med tuner eller har andre tradisjonelle TV-er i hus, understreker Elkjøp.

Powered by Labrador CMS