Frode Buanes - leder for VG Sporten

Legger ned VG-børsen for Eliteserien

VG legger ballen død for 61 år gammel tradisjon.

Publisert

– Det er ikke med lett hjerte at vi velger å avslutte en 61 år gammel institusjon i norsk sportsjournalistikk, men våre prioriteringer endrer seg i takt med tidene, sier sportssjef Frode Buanes i VG i en pressemelding.

Siden 1962 har VG Sporten gitt karakterer fra 1 til 10 på alle kamper på øverste nivå i norsk herrefotball. Men nå legger de ballen død.

– Dette skjer som følge av en justering av vår Eliteserie-dekning, sier Buanes.

De seks siste årene har VG Sporten hatt et redaksjonelt samarbeid med Discovery, som inntil i fjor hadde tv-rettighetene til den norske Eliteserien.

– Vi har hatt gleden av å jobbe tett sammen med rettighetshaver Discovery i seks år. Nå som samarbeidsperioden er over, står vi friere til å prioritere våre journalistiske krefter tydeligere og gå etter de store lagene, de store oppgjørene og snakkisene på og utenfor fotballbanen, sier Buanes.

VG kommer ikke lenger til å ha dedikerte journalister tilknyttet hver enkelt kamp.

– Når vi ikke har journalister som følger alle kamper, vil det heller ikke være mulig for oss å sette spillerbørs. Men ved at vi ikke er bundet opp til å se alle kampene, kan VG Sporten prioritere friere og klarere. Hvis det oppstår en stor VAR-snakkis i første serierunde, vil vi være bedre skodd enn før til å sette inn et journalistisk trøkk på dette, sier Buanes.

VG har før årets sesong inngått en avtale med NTB om livereferater til VG Live fra Eliteserien-kamper.

Buanes presiserer at VG fortsatt vil sette børs på kamper med spesielt stor interesse, som landskamper, cupfinale og potensielt avgjørende seriekamper.

Powered by Labrador CMS