Her er det nye forbrukerombudet: Elisabeth Lier Haugseth tar over etter Gry Nergård

Elisabeth Lier Haugseth er utnevnt til nytt forbrukerombud etter Gry Nergård.

Publisert Sist oppdatert

Oslo (NTB): Lier Haugseth kommer fra jobben som leder for avdelingen for lov og rett hos Likestillings- og diskrimineringsombudet. Hun ble utnevnt for en periode på seks år av Kongen i statsråd fredag.

Hun har tidligere blant annet vært dommerfullmektig i Vesterålen tingrett og jobbet som advokatfullmektig i advokatfirmaet Wiersholm. Hun er utdannet cand.jur. ved Universitetet i Oslo.

Hun var også juridisk rådgiver for det kortlivede Senter mot etnisk diskriminering som ble opprettet av regjeringen i 1998 og lagt ned i 2005 da deler av senterets ansvarsområder og oppgaver ble overtatt av det nye Likestillings- og diskrimineringsombudet.

Gry Nergård, som ble utnevnt som forbrukerombud i 2010, gikk tidligere i høst til Finans Norge der hun er blitt direktør for forbrukerpolitiske spørsmål. Bente Øverli har fungert som forbrukerombud siden Nergård sluttet.

Forbrukerombudet er en frittstående offentlig tilsynsmyndighet som på vegne av forbrukerne fører tilsyn med at varer og tjenester blir markedsført i samsvar med markedsføringsloven, heter det på ombudets nettside. Ombudet har 30 ansatte og holder til i Nydalen i Oslo.

Powered by Labrador CMS