M24TV:

Aftenbladet har tidenes valgdekning i år: – Responsen har vært veldig bra

Stavanger Aftenblad bestemte seg allerede i januar for at lokalvalget ble den viktigste satsingen i 2019. – Vi vil tilgjengeliggjøre politikken for alle, sier digitalredaktør Elin Stueland til Medier24.

Publisert

STAVANGER: Stavanger Aftenblad vier ikke bare rekordmange ti sider til debattinnlegg i avisen om lokalvalget - regionavisen har også jekket opp den øvrige redaksjonelle satsingen på valget i år.

Aldri tidligere har Aftenbladet hatt en så bred og omfattende lokalvalgdekning, forteller sjefredaktør Lars Helle. 

– Vi vet at regionaviser og lokalaviser er viktige i valgkampen. Vi sa allerede ved årsskiftet at dette valget ble en av de viktigste begivenhetene i 2019, og det skulle vi satse på, sier Helle til Medier24.

– Dette er vårt største prosjekt i år. Jeg tror vi har bidratt til å gjøre folk oppmerksomme på at det faktisk er et valg i år, sier Helle.

Lars Helle og Elin Stueland i Stavanger Aftenblad.
Lars Helle og Elin Stueland i Stavanger Aftenblad.

Digitalredaktør Elin Stueland har ledet valgprosjektet for avisen

– Vi har holdt på med dette i svært lang tid. Grunntanken i hele dekningen vår har vært at vi skal være så nedpå som vi kan, og tilgjengeliggjøre politikken for alle. Og kanskje gjøre de yngste brukerne oppmerksomme på valget, sier Stueland til Medier24.

– Hvordan har responsen fra leserne vært?

– Responsen har vært veldig bra. Vi har hatt folkemøter ute i distriktene, og folk møter opp og setter pris på at vi har den arenaen der politikerne kan møtes, sier Stueland.

Se hele intervjuet med Lars Helle og Elin Stueland i videovinduet øverst!

Powered by Labrador CMS