Mats Rønning overtar klubba i presselosjen fra Tron Strand.
Mats Rønning overtar klubba i presselosjen fra Tron Strand.

Generasjonsskifte i losjen: Mats Rønning (39) ny leder for journalistene på Løvebakken

NTB-journalisten får med seg Elin Sørsdahl som nestleder, og flere nye styremedlemmer.

Publisert

Årsmøtet i presselosjen valgte mandag kveld nytt styre, hvor Mats Rønning får med seg Elin Sørsdahl i TV 2 (nestleder), Lars Joakim Skarvøy i VG (kasserer), Lars Nehru Sand i NRK (styremedlem) og Sofie Prestegård i Dagavisen (styremedlem).

Varamedlemmer er Arnhild Aass Kristiansen i Dagbladet og Sivert Rossing i Trønder-Avisa.

- Jeg gleder meg til å ta fatt på jobben sammen med resten av styret. Det er på sin plass å takke Tron Strand og øvrige styremedlemmene som trer tilbake for solid innsats gjennom flere år, sier Rønning. 

Det nye styret får en noe lavere snittalder, og en nær 20 år yngre leder, når Rønning tar over. 

Ut av styret gikk Tron Strand fra Bergens Tidende, Karen Tjernshaugen fra Aftenposten, Kjetil Løset fra TV 2, Ingunn Solheim fra NRK og Marie Melgård fra VG.

- Må hegne om tilgangen

39-åringen Mats Rønning er utdannet historiker fra Universitetet i Oslo. Han har jobbet i NTB siden 2001 og har ellers erfaring fra VG, Sarpsborg Arbeiderblad og Rakkestad Avis.

Og han mener presselosjens arbeid er viktig: 

Stortingets presselosje

Stortingets presselosje er en medlemsstyrt organisasjon, som arbeider for å verne om og forbedre vilkårene for journalister og andre redaksjonelle medarbeidere som dekker norsk politikk og jobber i Stortinget. Losjen har i dag drøyt 300 medlemmer fordelt på 46 redaksjoner.

- Norske journalisters tilgang til Stortinget er noe vi må hegne om. Pressens tilstedeværelse er ikke minst viktig i en tid hvor de etablerte mediene utfordres av inntektssvikt og møtes med konkurranse fra aktører som ikke følger samme etiske spilleregler, sier Rønning i en melding fra losjen. 

- Medienes tilgang til Stortinget er en styrke for den offentlige debatten og bidrar til til å gi våre politiske institusjoner en legitimitet som de savner i mange andre land, framholder han.

Powered by Labrador CMS