Øystein Stray Spetalen (t.h.) har med jevne med jevne mellomrom møtt i PFU de seneste åra.
Øystein Stray Spetalen (t.h.) har med jevne med jevne mellomrom møtt i PFU de seneste åra.

- Det er merkelig at krav om ekskludering fra PFU kom først da jeg investerte i Resett, mener Øystein Stray Spetalen

Investor Øystein Stray Spetalen forstår ikke hvorfor han ikke kan representere allmennheten i Pressens faglige utvalg, samtidig som han eier aksjer i flere mediehus.

Publisert

Øystein Stray Spetalen har siden 2014 vært varamedlem til PFU, men nå kan det opphøre, meldte Medier24 tirsdag.

Dette fordi han eier aksjer i flere medieselskaper, og nylig var blant de profilerte investorene bak nettstedet Resett.

– PFU er pressens selvdømmeordning og skal ha fire representanter fra pressen og tre fra allmennheten. Da er det viktig at allmennhetens representanter ikke har bindinger til pressen, sa generalsekretær Elin Floberghagen i Norsk Presseforbund til Medier24 torsdag.

Stray Spetalen besvarte ikke våre henvendelser i går. Men til Nettavisen mener han dette er merkelig, og hevder kravet kommer «først nå»:

- De siste ti årene har jeg eid større og mindre aksjeposter i både Schibsted og Dagbladet. Jeg var med i en emisjon i Klassekampen som gjorde det mulig å styrke avisen sitt journalistiske innhold. 

- Det er merkelig at forslaget om at jeg skulle ekskluderes fra PFU ikke kom da jeg investerte i Klassekampen, men at det først kommer nå når jeg har investerte et mindre beløp i Resett sier Spetalen til Nettavisen.

Til Medier24 i går uttalte for ordens skyld Floberghagen at disse andre aksjepostene ble kjent først i forbindelse med undersøkelsen av den profilerte eierposten i Resett.

 

Powered by Labrador CMS