Generalsekretær i Norsk Presseforbund, Elin Floberghagen.
Generalsekretær i Norsk Presseforbund, Elin Floberghagen.

Julepraten

Elin Floberghagen: – Hvis dette året hadde vært en hest, hadde vi tatt den med ned i fjæra og skutt den

Generalsekretæren i Norsk Presseforbund er glad 2020 snart er over, og berømmer norsk presse for jobben de har gjort. – Aldri har det blitt tydeligere hvor viktig journalistikk er for folk.

Publisert

I tradisjonen tro stiller også Medier24 i år en rekke spørsmål til mediemennesker i spalten #Julepraten.

Neste person ut er generalsekretær i Norsk Presseforbund, Elin Floberghagen.

– Hva gjør du i jula?

– Fra lille julaften og et stykke ut i romjula samler vi nærmeste familie hjemme hos oss i skogen i Skotbu. Det betyr mange fine samtaler, god mat og drikke, quiz, spill og bålturer i skogen.  Med litt flaks så blir det kanskje noen artige treff i venne-kohorten også.  

– Hva må til for at det blir ordentlig jul for deg?

– Det må i hvert fall ikke være snø. Hvit jul er ikke viktigst. Mest av alt håper jeg at alle holder seg friske – sånn at vi kan treffes. Og så håper jeg at det blir en ganske rolig medie-jul, sånn at det blir litt ordentlig julefri.

– Hva husker du best fra medieåret 2020?

– At det aldri har blitt tydeligere hvor viktig journalistikk er for folk. Jeg er så imponert over medienes dekning av pandemien, som også i stor grad har vært laget fra hjemmekontor av svært ymse kvalitet. Dessuten må jeg nevne at dette ble året da vi landet en lang og omfattende revisjon av Vær Varsom-plakaten, som forhåpentlig bidrar til enda bedre journalistikk og færre presseetiske overtramp.   

– Hva var det morsomste som skjedde i 2020?

– Hvor morsomt har egentlig 2020 vært? Hvis dette året hadde vært en hest, hadde vi tatt den med ned i fjæra og skutt den, som en tidligere kollega sa.

– Hva var det pinligste som skjedde i 2020?

– Det har vært noen veldig pinlige øyeblikk på Teams, som jeg tror jeg holder for meg selv. 

– Hva tror du vil påvirke medieåret 2021?

– Jeg er ikke så innmari glad i spådommer. En av grunnene til at denne jobben aldri er kjedelig, er at vi stadig blir overrasket og utfordret. Men jeg håper at 2021 blir året da vi tar med oss det beste fra de nye måtene å jobbe på, over i en mer normal hverdag. Og så håper jeg at det blir året for et skikkelig løft for alt det vi  står sammen om, som etikk, åpenhet og pressefrihet. Vi skal gjøre det vi kan for å få det til, særlig gjennom at vi til våren åpner Pressens hus, som skal være destinasjonen for de viktigste debattene om journalistikk. Det er bare å glede seg!

Powered by Labrador CMS