Fredag sluttet Elin Floberghagen som direktør i Fagpressen. Ny sjef er ennå ikke på plass

Styret ønsket aller helst å ha på plass en erstatter før Floberghagen forlot stolen, men det rakk de ikke.

Publisert

Fredag hadde Elin Floberghagen siste arbeidsdag som administrerende direktør i Fagpressen. I mars tar den erfarne presselederen over som generalsekretær i Norsk Presseforbund.

Til tross for at Fagpressen varslet at de ønsket å ha klar en ny toppleder i januar, er de fortsatt ikke i mål. 

Utsatt - og utsatt igjen

Årsaken var at styreleder og leder i ansettelsesutvalget, Jan M. Moberg, og utvalgsmedlem Britt Sofie Hestvik trakk seg på grunn av habilitetsvurderinger.

Så fortalte nestleder Ole Henrik Nissen-Lie i Fagpressen at ansettelsen blir klar «så fort vi har gått gjennom referansesjekker og gjort unna de siste testene. Det bør ikke være lenge igjen nå».

Dette ble forsterket av hodejeger Pål S. Øverby i Raadgiverhuset AS som kjører rekrutteringsprosessen på vegne av Fagpressen. Han uttalte til Medier24 9. februar:

Elin Floberghagen.
Elin Floberghagen.

– Vi ligger meget godt an i prosessen og har fått snakket med veldig mange spennende kandidater. Nå sitter vi igjen med et lite utvalg som vi regner med å kunne ta en avgjørelse på i løpet av kort tid, men det kan hende vi glir over i neste uke før det blir endelig klart, sier Øverby.

Det er snart to uker siden.

 

Rammes ikke av kritikken

Fagpressen har nå konstituert Berit Nyman som direktør i mellomtiden på grunn av at ansettelsen har latt vente på seg.

Nissen-Lie sier mandag til Medier24 at de kommer til å ansette ny toppleder på styremøtet i neste uke. De vurderte å innkalle til ekstraordinært styremøte for å få det på plass denne uken, men valgte å la være på grunn av vinterferie.

I en tekstmelding presiserer Nissen-Lie at ansettelsesutvalget legger fram sin innstilling på førstkommende styremøte. Styret ansetter ny leder, men først skal partene bli enige om betingelser.

– Den endelige beslutningen blir gjort på tirsdag neste uke, sier han. 

– Hvor gunstig er det for Fagpressen at topplederen går til ny jobb før man har en ny på plass?

– Det var et ønske, eller et håp, om å få det klart i januar, men prosessen ble igangsatt rett før jul, så det har ikke egentlig ikke brukt lang tid med tanke på at det har vært en omfattende prosess med mange kandidater. Det er viktigere å gjøre en ordentlig prosess med å finne en god etterfølger etter Elin enn å forsere det fordi hun går over i en ny stilling.

– Fagpressen står ikke uten leder, men har konstituert Berit Nyman. Det har vært mulig for Elin å bytte jobb så raskt fordi man har en erfaren stab som driver kontoret, så jeg ser ikke noen dramatikk i det.

 

– Grenser for åpenhet

– Dere har fått kritikk fra lederen av pressens offentlighetsvalg, Siri Gedde-Dahl, som kaller det pinlig at dere ikke har åpen søkerliste, hva tenker du om det?

– Jeg forstår for det. Det er et prinsipielt ståsted som møter en praktisk realitet. Man kan ideelt sett ønske åpenhet om alle forhold, men man respekterer jo at det går grenser for åpenhet.

– Det er egentlig i de fleste sammenhenger ganske ukontroversielt at an ikke er åpen om alle personalforhold. Skal du ha tak i folk som er i en jobb, sier det seg nesten selv at de fleste vegre seg over at det blir offentliggjort - slik at kolleger og arbeidsgiver ser at du jakter ny jobb.

– Har kritikken fra blant annet Siri Gedde-Dahl medført endringer i prosessen?

– Nei, dette ble besluttet i styret da vi startet prosessen, nemlig at det skulle være åpning for å hente inn kandidater som ikke ville stå på en offentlig søkerliste, så det er ikke gjort noen endringer på det.

– Er du fornøyd med prosessen?

– Ja, det er jeg. Raadgiverhuset har gjort en glimrende jobb med å finne gode kandidater. Det er ikke jeg som har besluttet at vi skal ha en søkeprosess hvor navn ikke skal offentliggjøres, det er en styrebeslutning.

– Sitter du med en annen overbevisning enn styret?

– Det er ganske uinteressant hva jeg mener om det. Jeg forholder meg til det styret har besluttet, avslutter Nissen-Lie.

Powered by Labrador CMS