Elias Dahlen  er ny fotojournalist i Hallingdølen.
Elias Dahlen er ny fotojournalist i Hallingdølen.

Elias Dahlen har fått fast jobb som foto­journalist i Hallingdølen

I juni pakker han tingene sine og kjører flyttelass fra Göteborg til Ål. – Å ha et sted hvor jeg kan være så lenge jeg vil, det tror jeg er det jeg gleder meg mest til, sier han til Medier24.

Publisert

Elias Dahlen har frilanset som fotograf for en rekke medier i lang tid, men forteller til Medier24 at han var klar for å gjøre noe nytt.

Fra juni er han ansatt som fast fotojournalist i lokalavisa Hallingdølen, med kontorplass på Ål. Han forteller at han gleder seg til å jobbe i en avis som tar 

– Hallingdølen er en lokalavis som har markert seg både nasjonalt og internasjonalt med sin journalistikk og sitt arbeid, sier han til Medier24. 

Han er opprinnelig fra Bergen, men har bodd de to siste årene i Göteborg i Sverige. Han har ingen tilknytning til Hallingdalen eller Ål, og gleder seg til å bli kjent med et helt nytt sted. 

– Sånn sett er dette en unik mulighet til å bli kjent med et nytt samfunn og et nytt miljø gjennom journalistikken og jobben. Men det å bo på et lite sted var også det største tankekorset, men det bygger nok på fordommer om hvordan det er å bo på en liten plass, sier han og fortsetter: 

– Jeg gleder meg også til å kunne jobbe som journalist hver dag. Når man er frilanser eller sommervikar, så føles det ofte som at vikariatet eller de tildelte vaktene er ferdig idet man har kommet skikkelig inn i jobben. Å ha et sted hvor jeg kan være så lenge jeg vil, det tror jeg er det jeg gleder meg mest til, sier han. 

Dahlen er utdannet fotojournalist fra Høgskolen i Oslo og Akershus (nå OsloMet), og var ferdig med fotojournalistutdanningen sin i 2013. Nå skal han også skrive, ikke bare ta bilder. 

– Det ser jeg på som en positiv utfordring, sier han. 

Redaktør Embrik Luksengard opplyser til Medier24 at det var 16 søkere til stillingen og at Dahlen var én av de mange godt kvalifiserte søkerne – som til slutt stakk av med det lengste strået. 

Da Medier24 omtalte den sjeldne muligheten tidligere i vinter, fortalte Luksengard at det visuelle er svært viktig for lokalavisa. 

– Vi mener det visuelle er viktig i journalistikken. Foto og video er jo en del av det og det er viktig å holde oppe kvaliteten. Samtidig er det ikke en ren fotostilling, men en kombinert stilling med fotoansvar, sa han da. 

Powered by Labrador CMS