Eivind Undrum Jacobsen (39) er tilsatt som ny distriktsredaktør i Nordland.
Eivind Undrum Jacobsen (39) er tilsatt som ny distriktsredaktør i Nordland.

Eivind Undrum Jacobsen (39) er ansatt som ny distriktsredaktør i NRK Nordland

Kommer fra stillingen som redaksjonssjef på samme sted.

Publisert

Eivind Undrum Jacobsen (39) er tilsatt som ny distriktsredaktør i Nordland, opplyser NRK.

Han har de siste sju årene jobbet som redaksjonssjef i NRK Nordland og har det siste halve året fungert i stillingen som distriktsredaktør.

Jacobsen var fram til juni 2006 leder og bystyrerepresentant for Bodø Arbeiderparti. Han fikk etter hvert fritak fra alle politiske verv etter at han gikk over i jobb som redaktør av Bodø Nu.

Fra august 2007 har han arbeidet som journalist og redaksjonssjef i NRK Nordland.

Den nye distriktsredaktøren er opprinnelig fra Steigen i Nordland.

Han ser frem til å ta fatt på jobben som redaktør i Nordlands største redaksjon, og sier at fylket er en fantastisk spennende nyhetsregion med stort nyhetstrykk og mange spennende steder og mennesker, opplyser NRK i en pressemelding.

– Publikum i Nordland skal finne det beste fra oss på plattformene de bruker. Vi skal fortsette å løfte fram viktige historier og saker både regionalt og nasjonalt, sier han.

Nødvendig kompetanse

NRKs regionredaktør i nord, Tone Kunst, er glad for at den nye redaktøren takket ja til stillingen.

– Vi er inne i en tid der vi må jobbe hardt og målrettet for å holde på den posisjonen som NRK har i Nordland, i nord og i distriktene, sier hun i meldinga.

Hun sier Undrum Jacobsen har den nødvendige digitale kompetansen, erfaringen og utålmodigheten som trengs i dette arbeidet.

Som distriktsredaktør i Nordland blir han en del av ledelsen i region nord, og en viktig bidragsyter slik at vi lykkes med å nå vårt mål om å være relevante for folk også i fremtiden, sier regionredaktør i NRK, Tone Kunst.

Eivind Undrum Jacobsen tiltrer i stillingen som distriktsredaktør umiddelbart.

Powered by Labrador CMS