Rina Mariann Hansen (Ap), som er byråd for kultur, idrett og frivillighet, sier lite har forandret seg siden den tid.
– Dette bekrefter bare bildet som Mediestøttemeldingen tegnet i fjor. Det er for lite oppmerksomhet rundt hva som skjer i Oslo og hvordan vi som politikere styrer. Dette gjelder både på bynivå og bydelsnivå, sier hun til Medier24.
– Dette er også viktig ut fra et demokrati-perspektiv. Vi forvalter enorme summer, og det er for få som ser oss i kortene. Det har riktignok vært noe mer journalistikk om Oslo-politikken i det siste, men det er fortsatt forholdsmessig lite. Det er mange beslutninger som fattes som ikke får det kritiske søkelyset på seg som det burde, sier Hansen.
Dette er Miljøpartiet De Grønne-politiker Eivind Trædal helt enig i.
– Dette er fortsatt en stor utfordring for oss Oslo-politikere. Vi som styrer denne byen kunne kanskje vært glade for at det ikke er flere journalister som leser oss i kortene. Men jeg mener det er synd, spesielt når man vet hvor mange innbyggere Oslo har, sier han til Medier24.
– Oslo er en by hvor store avgjørelser tas. Ett eksempel er utbyggingssaker som ville skapt overskrifter i de fleste andre lokalaviser, men som går helt under radaren her, sier Trædal.
Forskrift om pressestøtte vedtatt
MDG-profilen ønsker likevel å understreke:
– Det er flere gode lokalaviser i Oslo. De gjør en god jobb, men de dekker over veldig store områder. Jeg bor selv i Gamle Oslo, og der er det over 50 000 innbyggere. Det er en stor by i norsk målestokk, sier Trædal.
– Det er nettopp grunnet den manglende dekningen at vi har gjort dette. Det er et treårig forsøksprosjekt, så vi vet ikke hvilken eller om det vil ha en effekt, sier Hansen.
Både hun og Trædal håper likevel dette kan booste den lokale journalistikken. Hvis ikke frykter begge de videre konsekvensene.
– I verste fall kan denne blindsonen bli en politisk blindsone. Man får for eksempel ikke tatt opp de viktige spørsmålene som lokalpolitikerne burde tatt opp. Det skjer nemlig ofte at lokalaviser bringer ting til torgs som politikerne har sovet i timen på, sier Trædal.
– Vi har også en pågående by mot land-konflikt som preger rikspolitikken. Det ville hjulpet veldig hvis flere journalister forsto Oslo-politikken bedre. Og en god hovedstadsjournalistikk vil gjøre at flere andre forstår seg bedre på Oslo, sier han.