Vil åpne opp Oslo kommune: Redaktørforeningen, Fædrelandsvennen og Innsyn.no med nytt verktøy

Nytt verktøy skal ende tiden med løsrevne PDF-sider fra titallsvis med etater.

Publisert Sist oppdatert

I dag lanserte de tre partene et nytt innsynsverktøy som skal gjøre det enklere for journalister og andre å grave i offentlige dokumenter. I en pressemelding opplyser de tre kompanjongene:

«Oslo kommune har manglet en felles arkivplan for sine femtitalls bydeler og fagetater. Frem til nå har det ikke eksistert en søkbar offentlig journal for kommunen, noe som har vært en mangel for innbyggere som ønsker innsyn og for journalister som ønsker å følge med på beslutningsprosessene og pengebruken i kommunen».

Løsrevne PDF-sider

De reagerer på at virksomhetene i Oslo kommune har fått ha sine egne arkiver og at de velger selv programvare uten felles arkivplan.

«Systemene snakker ikke sammen. Pressen har blitt tilbudt en samleside med løsrevne PDF-er fra hver etat, som mangler søke- og bestillingsfunksjonalitet, og som kun har tre måneders historikk».

Måten de har laget verktøyet på er å samle offentlig journaler seks årganger bakover i tid fra alle virksomhetene. Så vil dataprogrammer gjenkjenne den enkelte etat og bydels måte å føre offentlig journal på.

«Datagrunnlaget er kun kommunens egne offentlige journaler, altså informasjon som skal være offentlig tilgjengelig. Det ligger ikke andre saksdokumenter søkbare i løsningen vår. Disse journalene er samlet i en database som stadig oppdateres, og hvor brukeren kan velge å søke i enkelte etater eller på tvers av alle enhetene», heter det i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS