Derfor selger Schibsted til Polaris: – De vil tilføre ny verdi

Polaris Media og Agderposten Media sluker Schibsted-avisene Fædrelandsvennen, Lindesnes Avis, Lister og Søgne og Songdalen Budstikke.

Publisert

Fredag kom nyheten om at Polaris Media og Agderposten Media etablerer et nytt mediekonsern på sørlandet med utgangspunkt i Schibsted og Agderpostens medier i regionen.

sine nettsider forklarer sjef for Schibsteds medier, Siv Juvik Tveitnes, hvorfor de overlater Fevennen og de tre andre lokalavisene til Polaris, som de har største eierpost i.

– Som eier er vi opptatt av at Fædrelandsvennen og våre lokalaviser - i likhet med våre øvrige mediehus - til enhver tid skal ha et best mulig eierskap. De skal ha de beste forutsetninger for å kunne vokse videre i den digitale transformasjonen vi står i, sier Juvik Tveitnes, konserndirektør for News Media i Schibsted, og styreleder i Fædrelandsvennen i pressemeldingen på sine sider.

DETTE ER SAKEN:

Polaris Media og Agderposten Medier kjøper Schibsted-avisene Fædrelandsvennen, Lindesnes Avis, Lister og Søgne og Songdalen Budstikke, kommer det frem i en børsmelding fredag.

De avisene inngår fra 1. januar 2020 i nye Polaris Agder, sammen med Agderposten Mediers aviser Agderposten, Varden, Vennesla Tidende, Lillesands-Posten og Grimstad Adressetidende. Schibsteds distribusjon i Vest-Agder kommer med på kjøpet.

Polaris Media vil eie 51 prosent og eierne av Agderposten Medier vil kontrollere de resterende 49 prosent.

Nils K. Gauslaa blir administrerende direktør for Polaris Media Agder og vil sammen med sjefredaktør og administrerende direktør Eivind Ljøstad i Fædrelandsvennen inngå i konsernledelsen i Polaris Media.

Hun legger til:

– Polaris Media er en solid eier, som vil tilføre både Fædrelandsvennen og lokalavisene ny verdi. De har gang på gang bevist at de er dyktige drivere av lokal- og regionaviser. De forstår det journalistiske samfunnsoppdraget, men er også opptatt av å omsette journalistikken til lønnsom forretning, sier Tveitnes, og understreker at Schibsted er største aksjonær i Polaris Media. – Det betyr at vi også fremover vil være en viktig strategisk samarbeidspartner for Polaris og deres aviser.

Ansvarlig redaktør Eivind Ljøstad i Fædrelandsvennen vil inngå i konsernledelsen i Polaris Media. Han kommenterer det slik:

– Slik jeg kjenner Polaris er de opptatt av det publisistiske oppdraget. Fædrelandsvennen har store journalistiske ambisjoner og vi står midt i en digital transformasjon. Begge deler må komme styrket ut av det nye eierskapet. Min jobb er å sørge for at dette blir så bra som mulig for Fædrelandsvennen, våre lesere og våre ansatte. Og jeg ser frem til å være med å bygge opp dette nye selskapet, sier Eivind Ljøstad. 

Powered by Labrador CMS