Slik så mandagens papiravis ut - med nyheten om at Danmarks håndballherrer skulle være nervøse i forkant av kvartfinalen mot Norge.
Slik så mandagens papiravis ut - med nyheten om at Danmarks håndballherrer skulle være nervøse i forkant av kvartfinalen mot Norge.

I dag var det ekstra viktig for Eivind Ljøstad å forklare at avisa faktisk har dummet seg ut

Fædrelandsvennen tabbet seg ut etter kampens hete og skrev at Norge skulle møte Danmark til kvartfinale i VM. - Overraskende mange tror at vi har gamblet, men sånt gjør vi ikke, sier sjefredaktøren.

Publisert

Nå er de danske drenge nervøse, skriver Fædrelandsvennen på sportsoppslaget i mandagens papiravis. 

Problemet er bare at danskene ikke lenger er nervøse, de er nok aller mest skuffet, all den tid drengene røk ut av herrenes håndball-VM etter kampen mot Ungarn søndag ettermiddag.

Fevennen har rett og slett gått på en skikkelig bommert, og publisert en sak om at Norge skal møte Danmark i kvartfinalen. Som går i morgen tirsdag mellom Norge og Ungarn

Sjefredaktør Eivind Ljøstad har brukt mye av blåmandagen på å forklare feilen, og skrive e-post til abonnentene. 

Og feilen er fortsatt så fersk at han ikke kan ta et med et smil riktig ennå: 

- Jeg syns jo det er kjempeflaut, så jeg har ikke begynt å le av det ennå. Men som jeg sier for å trøste meg selv og kolleger: Dette har kun rammet oss selv. Det er verre å våkne opp til en feil som rammer noen andre, feil identifisering for eksempel. Her er det bare oss det går ut over, heldigvis, sier Ljøstad. 

 

Brukte feil sak etter kampens hete 

17.45 søndag ettermiddag gikk siste side av Fædrelandsvennentil trykkeriet, og da var det 15-20 minutter siden kampen mellom Ungarn og Danmark var over. 

Et hav av tid når klokka er rett før deadline, men etter kampens hete ble det så hektisk at desken rett og slett sendte feil sak i trykken. 

- En sak som var forberedt med tanke på en forventet seier til Danmark ble satt på trykk. Den skulle selvsagt vært byttet ut, skriver Ljøstad i e-posten til abonnentene. 

Sjefredaktøren ble klar over feilen noe senere på kvelden, og slår fast at dette ikke var en sak som var «stor nok» til å stoppe pressa, med tilhørende konsekvenser for trykkeri, distribusjon og abonnenter. 

Feilen ble imidlertid raskt rettet opp i eAvis, Retriever og andre digitale utgaver. 

 

Måtte understreke at de faktisk har gjort feil

Eivind Ljøstad, sjefredaktør i Fædrelandsvennen.
Eivind Ljøstad, sjefredaktør i Fædrelandsvennen.

I e-posten til abonnentene bruker Ljøstad noe plass på å understreke at jo, dette var en feil - det er ikke slik at avisa gamblet på at Danmark skulle vinne kmapne. 

- Jeg har reflektert over at det er overraskende mange som tror at vi har gamblet og gjort dette bevisst, tatt sjansen på at de skulle vinne og så bommet vi. Dette er interessant i vår tid hvor vi snakker så mye om nyheter og fakta, sier Ljøstad. 

- Derfor har det vært viktig å forklare at vi faktisk har dummet oss ut. Ting som er ferdig etter deadline, tar vi jo ikke med i avisen.

 

Lar sene kamper gå - men dette burde gått bra

Ettersom trykketiden er blitt stadig tidligere de seneste åra, har Fædrelandsvennen som andre aviser blitt vant til at sene sportsresultater ikke blir med i neste dags papiravis. 

- Sportsresultater er primært definert som en del av vår digitale nyhetsdekning, og det er våre lesere vant til, sier Ljøstad. 

- Men når leserne er vant til det, burde dere ta slike sjanser som i går - eller skulle man bare «latt den gå»?

- Nei - dette skulle jo gått helt fint. Vi har jo 100 års erfaring med å få med siste nytt i papiravisen. Det vi kan få med, skal vi ha med - dette ligger i ryggmargen. her var det nok bare en stor og flau tabbe. 

             

Powered by Labrador CMS