Eirik Mosveen, politisk journalist i VG. Bildet er tatt i Stortingets vandrehall ved en tidligere anledning.

Prisene har steget i stortingskantina. Slik påvirker det VG-Mosveen

Politikere og journalister på Stortinget må nå betale mer for maten etter at moms blir inkludert i stortingsrestauranten.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Prisene i restauranten har dermed økt med 13,1 prosent over natten, ifølge Aftenposten.

Medier24 hører med Eirik Mosveen, politisk journalist i VG, om hvordan dette vil påvirke hans personlige økonomi. 

– Knapt nok, svarer han. 

Mosveen har tidligere uttalt til Medier24 at han heller spiser lunsj på Stortinget enn i VG-huset.

På spørsmål om det var Oslos billigste lunsj, svarte han: 

– Ja, veldig billig og ganske bra. Men det er ikke noe penger å spare i forhold til i VG-kantina, som også er ganske billig. Det er ikke økonomiske motiver for å gå hit, altså.

Prisen på en vanlig kopp kaffe har økt fra 3 til 4 kroner. Tirsdag kostet en middag med fiskekaker 58 kroner, mens kyllingbryst kostet 65 kroner. For 20 kroner kunne stortingsrepresentantene få sjokoladepudding med vaniljesaus til dessert.

Stortingets direktør Marianne Andreassen sier til avisen at prishoppet ikke har noe med den mye omtalte byggesaken med milliardoverskridelser å gjøre, men at en gjennomgang har avdekket at det må betales moms på restaurantdriften. Hun sier merverdiavgiften ikke var korrekt behandlet tidligere. Den tidligere praksisen var basert på en uttalelse fra Oslo fylkesskattekontor i 2001.

– Etter en gjennomgang i 2018 er konklusjonen at vi framover må gjøre dette på en annen måte. På eget initiativ har Stortinget valgt å betale inn avgiften for de siste tre årene, sier Andreassen.

Stortinget har dermed betalt 168.000 kroner til Skatteetaten.

Powered by Labrador CMS