Pressen får filme domsavsigelse i saken mot Cappelen og Jensen. Arkivfoto

Oslo tingrett har besluttet at pressen får filme når dommen faller i saken mot tidligere polititopp Eirik Jensen og Gjermund Cappelen

Selv om tingretten har gjort et unntak fra opptaksforbudet i domstolen, må pressen forholde seg til en rekke restriksjoner.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

For å unngå for mye forstyrrelser kan ikke alle sende egen fotograf og opptaksutstyr, så mediene må samarbeide.

Opptakene kan heller ikke sendes direkte, men må ha en forsinkelse som legger til rette for «vanlig pressefaglige og presseetiske vurderinger og ansvar», ifølge brevet fra Oslo tingrett.

Rettssaken mot Gjermund Cappelen og den tidligere politimannen Eirik Jensen i Oslo tingrett. Mange medier dekker rettssaken mot den tidligere politilederen Eirik Jensen (tv). Hans forsvarere Arild Holden og John Christian Elden..

Retten kan heller ikke avgjøre om de tiltalte skal kunne filmes, derfor gjelder forbudet mot å filme og fotografere dem, helt til de selv eventuelt sier noe annet.

Dommen leses opp mandag 18. september klokka 9.30 i Oslo tingrett. Aktoratet har bedt om 21 års fengsel for Jensen og 18 års fengsel for Cappelen.

Rettssaken mot de to pågikk fra 9. januar til 23. mai. Den tidligere polititoppen Eirik Jensen er tiltalt for grov korrupsjon og narkotikakriminalitet.

Han er tiltalt for å ha medvirket til innførsel av 13,9 tonn hasj fra 2001 til 2013. Gjermund Cappelen er tiltalt for å ha stått bak organisert innførsel av nærmere 16,8 tonn hasj til Norge. Cappelen erklærte seg skyldig da rettssaken startet.

Powered by Labrador CMS