Fra venstre: Magnus Asker Olsen, Bettina Bjerkholdt, Linnea Jacoby Aasrum, Ida Helene Holm Hansen og Silje Langvik.
Fra venstre: Magnus Asker Olsen, Bettina Bjerkholdt, Linnea Jacoby Aasrum, Ida Helene Holm Hansen og Silje Langvik.

Sommervikarene til Østlands-Posten lager festival-TV: – Gått overraskende bra

Lokalavisen tråkker til med programledere og reportere fra Stavernfestivalen.

Publisert Sist oppdatert

Fellesferien er i gang for de aller fleste, og sommervikarene er på plass rundt i landets små og store redaksjoner. Det viser Medier24 fram de neste ukene.

Sommervikarer?

Er det sommervikarer i din redaksjon denne sommeren? Send oss bilder og informasjon på [email protected]

Torsdag denne uken var Stavernfestivalen i gang.

I år har Østlands-Posten flere direktesendinger fra festivalen. Lokalavisen har et eget studio og flere reportere på festivalområdet.

Fire av redaksjonens sommervikarer er med. De tar tempen på festivalen, som tiltrekker seg folk fra hele Norge.

– Det er utrolig imponerende hvordan redaksjonens yngste, og flere sommervikarer, kaster seg ut i flere timer med direktesending uten å nøle. Vi har fått en enorm respons fra unge seere og dette har gått over all forventning, sier sjefredaktør i Østlands-Posten, Eirik Haugen.

– Dette er fremtidens journalister. De håndterer tekst, sosiale medier, bilder og live-sendinger på TV, sier Haugen, som syntes det er ekstra gøy at sommervikarene får ansvaret for redaksjonens største satsing i sommer.

Bettina Bjerkholdt (28) og Linnea Jacoby Aasrum (24) er programledere i studio, mens Ida Holm Hansen (24), Silje Langvik (21) og Magnus Asker Olsen (19) er utegående reportere.

– Den første sendingen var i går torsdag, og det gikk overraskende bra. Vi hadde i bakhodet at ingen har gjort noe lignende før. Og var litt skeptiske og nervøse for hvordan dette kom til å gå, men så endte det med å bli en veldig bra sending, sier Bettina Bjerkholdt.

Powered by Labrador CMS