Nå vender han tilbake for å krige i Telemark - og går over til Vardens lag

Kort opphold i VGtv for Eirik Haugen. - Fikk en sjanse til å jobbe i hjemfylket igjen, sier Vardens ferske nyhetsredaktør.

Publisert Sist oppdatert

Fersk og fersk - det er dog en jobb Eirik Haugen har hatt tidligere. Tidlig på 2000-tallet var han redaktør i Varden, under daværende sjefredaktør Sigmund Kydland.

Haugen har en lang cv og har vært innom både Varden, Telemarksavisa og NRK Telemark - opp til flere ganger hvert sted.

Men i fjor høst gikk han fra jobb i NRK Telemark til nyhetslederjobb i VGtv. Nå blir det med et halvt år i den jobbe, for Haugen er ansatt som nyhetsredaktør i Varden, Telemarks fortsatt størse avis. Det melder avisa selv på Varden.no.

- Jeg tilhører ikke pessimistene som spår avisenes død. Jeg har stor tro på Varden, både på nett og papir, ellers hadde jeg aldri sluttet i VG, sier Haugen til sin nye arbeidsgiver.

– Jeg er veldig glad for å få Eirik Haugen med på laget. Han er er en svært erfaren mediemann, med fartstid fra lokale og nasjonale medier. Han er ualminnelig dyktig på det faglige og har en enorm entusiasme for alt han foretar seg, sier sjefredaktør i Varden, Tom Erik Thorsen om ansettelsen.

- Ville hjem igjen

Overfor Medier24 forteller Haugen at han ikke ville bort fra VG, men fikk en mulighet han ikke kunne la gå fra seg igjen:

- Jeg har et veldig godt forhold til VG, og det har kanskje vært den mest lærerike og spennende jobben i hele min karriere. Men jeg er veldig telemarking, jeg har kjæresten min her, og kontaktnettet mitt i fylket. Så da sjansen til å kunne jobbe mer i Telemark, måtte jeg ta den, sier Haugen.

Haugen har en tid pendlet annenhver uke mellom bolig i Asker og leilighet i Skien, i forbindelse med delt omsorg for barn. Annenhver uke har han da dagpendlet fra Skien til Oslo. Nå skal han gjør det samme motsatt annenhver uke.

- Men det er ikke like langt, og er mot trafikken. Så det går nok bra, tenker Haugen. Og i Skien bor han bare et par spaserskritt fra avishuset.

Skal ut i krigen

Og så legger ikke Haugen skjul på: Konkurransen i avisbransjen i fylket frister han også hjem igjen. Det er fortsatt to store dagsaviser som dekker hele fylket med 18 kommuner, og Varden er fortsatt såvidt større på papir.

- Hvis du først skal jobbe i avis, så fins det ikke noe mer spennende sted enn å jobbe i Telemark. Det er den mest spennende konkurransen i hele Norge, tror jeg, sier han.

- Sist gang du jobbet i avis jobbet du i Telemarksavisa. Hvordan blir det å konkurrere mot dem

- Det blir nytt. Jeg har veldig mange venner i TA, og det skal jeg nok fortsatt ha. Men profesjonelt blir det hard kamp!, sier Haugen muntert.

Vardens nye nyhetsredaktør er også en god venn av den markante TA-redaktøren Ove Mellingen.

De gikk forøvrig sammen til fots fra Skien til Oslo til fots i fjor høst, etter et veddemål om hvorvidt Odd kom til cupfinalen.

- Hva sier Ove?

- Jeg har ikke snakket med han ennå. Men han kommer til å si akkurat det samme som meg, tror jeg, sier Eirik.

- Ove sa for lenge siden at han skulle gå fra Skien til Bergen hvis TA ble større enn Varden i papiropplag. Når du blir Vardens nyhetsredaktør kan han kanskje være glad for at han slipper det?

- Hehe, vi får se. Det kommer til å bli et rotterace. Ove er jo en av mine beste venner og en av landets beste redaktører. Så dette blir gøy!

Powered by Labrador CMS