Uavhengig lokalavis finner partner: Eidsvoll Ullensaker Blad inngår strategisk samarbeid med Hamar Media

Minikonsernet litt lenger nord skal levere blant annet trykk, IT og kundeservice.

Publisert Sist oppdatert

Eidsvoll Ullensaker Blad har inngått et langsiktig strategisk samarbeid med Hamar Media, som blant annet gir ut Hamar Arbeiderblad og eier flere mindre aviser i Hedmark.

EUB fortsetter som i dag som uavhengig avis uten konserntilknytning, men overlater en rekke «støttefunksjoner» utover redaksjonell produksjon og salg til konsernet på Hamar.

– Litt forenklet kan man si at vi får mange av fordelene ved å være i et konsern, men slipper å bli overstyrt, sier Roger Aarli-Grøndalen, ansvarlig redaktør og direktør i Eidsvoll Ullensaker Blad.

Avtalen med Hamar Media innebærer at konsernet overtar trykking, IT-drift, kundeservice og annonseproduksjon.

I tillegg får EUB tilgang til digitalt annonsestyringsverktøy – inkludert løsninger for programmatisk salg og mulighet for målstyrt salg.

– Å etablere en nettside i dag er ikke komplisert, men hvis målet er å tjene penger på det digitale produktet, er det litt mer utfordrende. Avtalen med Hamar Media gir oss tilgang til løsninger som vil bidra til å løfte oss både redaksjonelt og kommersielt, sier Aarli-Grøndalen.

I avtalen ligger det også at EUBs papiravis får det redaktøren kaller «et etterlengtet redesign», basert på geometriene Hamar Media bruker til malstyrt redaksjonell sideproduksjon i sine aviser.

Redesign blir det også på nett når EUB bytter til publiseringsløsningen Hamar Media har utviklet, og som blant annet brukes av Hamar Arbeiderblad og Stangeavisa.

– Hamar Media utvikler, forvalter og distribuerer merkevarer i alle medier og på alle plattformer. Med Eidsvoll Ullensaker Blad i kundeporteføljen, styrker Hamar Media vår posisjon som et ledende utviklingsmiljø for digital publisering og reklamedistribusjon, sier konsernsjef Hans Jørgen Øveraasen.

Avtalen gjelder fra nyttår 2017.

Powered by Labrador CMS