Organisasjon for fred og utvikling krever Sigurd Falkenberg Mikkelsen utvist fra Egypt

Organisasjonen mener NRK har drevet upartisk og urettferdig journalistikk.

Publisert Sist oppdatert

Oslo (NTB): NRK er saksøkt i Egypt med krav om at korrespondent Sigurd Falkenberg Mikkelsen kastes ut av landet. Bakgrunnen er NRKs omtale av hvitvaskingssaken mot den norskregistrerte organisasjonen GNRD.

Det er organisasjonen Maat Foundation for Peace, Developement and Human Rights som står bak søksmålet, hvor de blant annet krever at NRK får inndratt sin lisens til å drive journalistikk i Egypt, skriver Dagens Næringsliv.

Organisasjonen samarbeider tett med den norskregistrerte menneskerettighetsorganisasjonen Global Network for Rights and Developement (GNRD), som er siktet for hvitvasking i Norge.

– Vi er kjent med at det skal ligge et sivilt søksmål mot NRK, men det er vanskelig å få klarhet i hva det konkret består i og hvor i det egyptiske rettssystemet det befinner seg. Vi har inntrykk av at saken ligger på et tidlig punkt i systemet, sier nyhetsdirektør Per Arne Kalbakk i NRK til avisen.

Bakgrunnen for søksmålet er at Maat Foundation mener at NRK har drevet partisk og urettferdig journalistikk i sin omtale av etterforskningen av GNRD i Norge.

GNRD ble i juni i år siktet for heleri og hvitvasking i Norge. Ifølge NRK er beløpet i siktelsen på over 100 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS