Egmont-fondet gir nær 40 millioner kroner til nyankomne flyktningebarn og deres familier i Norge og Danmark

- Vi ønsker å hjelpe barn til en god start på livet i Norge og Danmark, sier fondet.

Publisert Sist oppdatert

Oslo (NTB): Egmont-fondet vil gi 37,8 millioner kroner i støtte til nyankomne flyktningbarn og deres familier i Norge og Danmark.

Mange av de nyankomne flyktningbarna faller innenfor stiftelsens målgruppe for utsatte og vanskeligstilte barn.

Målrettet støtte for disse barna er derfor en forlengelse av fondets historie og andre tiltak, opplyser fondet i en pressemelding.

– Vi ønsker å hjelpe barn i den aktuelle situasjonen og bidra til å gi en god start på livet i Danmark og Norge. Vi trenger en ekstraordinær innsats og et bredt samarbeid for å finne varige løsninger for å sikre flyktningbarn en god start, sier Henriette Christiansen, direktør for Egmont-stiftelsens støtte og tilskudd-administrasjon.

Stiftelsen er eneste eier av det danske mediekonsernet, som hvert år leverer solide overskudd. 

LES OGSÅ: 

Egmont-fondet er en stiftelse som arbeider med medieaktiviteter og veldedig arbeid. Fondet deler årlig ut over 100 millioner kroner til barn og unge.

37,8 millioner kroner er øremerket nyankomne flyktningbarn og deres familier de neste to årene.

Støtten skal gå til organisasjoner og initiativer som yter psykososial støtte slik at barna kan finne seg til rette i et nytt land og få en god start i skole og barnehage.

Organisasjoner, departementer, kommuner, forskningsinstitusjoner og offentlige institusjoner vil være samarbeidspartnere og tilskuddsmottakere.

Powered by Labrador CMS