DN: Egmont mister «Pondus» og «Lunch»

Går til nyoppstartede Strand forlag, skriver Dagens Næringsliv.

Publisert

Frode Øverli og Børge Lund tar meg seg suksess-seriene sine «Pondus» og «Lunch» og forlater forlaget Egmont Kids, skriver Dagens Næringsliv.

De tar med seg tegneseriene sine til nyoppstartede Strand forlag, som er startet opp av Håkon Strand, han som har representert blant annet Øverli overfor Egmont, ifølge avisa. 

Akrivfoto: Mannen bak Pondus, Frode Øverli. Her fra lanseringen av «Rutetid» i 2010. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
Akrivfoto: Mannen bak Pondus, Frode Øverli. Her fra lanseringen av «Rutetid» i 2010. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix

– Det er først og fremst spennende å være med å starte opp et nytt norsk tegneserieforlag, det er en strålende nyhet i seg selv og noe jeg har lyst til å være med på. I et marked der mye går nedover, er det gøy å være med på en satsing som jeg er sikker på vil åpne opp muligheter for meg og andre norske serieskapere i tiden fremover, sier Frode Øverli til DN. 

Når Øverli og Lund forsvinner, mister Egmont flere titalls millioner av omsetningen, ifølge DN. 

Begge tegneserieskaperne sier at det ikke skjer på grunn av misnøye med Egmont. Direktør i Egmont Kids, Kjell Frostrud Johnsen, sier det samme, og ser på det som en utfordring å fylle rommet etter Lund og Øverli. 

– Dette er avtaler som er blitt fornyet med to eller tre år av gangen. Vi synes selvsagt det er veldig synd at de etter et så langt og vellykket samarbeid ikke ønsket å fornye avtalen med oss. Men vi har forståelse for at de ønsker å tenke litt nytt og ønsker dem lykke til, sier Johnsen til DN. 

Powered by Labrador CMS