NRKs hovedkontor på Marienlyst.
NRKs hovedkontor på Marienlyst.

Treneren ble anklaget for seksuell trakassering - nå slutter han som fotball­kommentator i NRK. Sier belastningen ble for stor

- Vi er enige og respekterer beslutningen, sier sportsredaktør Egil Sundvor.

Publisert

- Jeg har valgt å avslutte mitt engasjement med NRK – på grunn av belastningen. Utover dette ønsker jeg ikke si noe mer om saken og ber om respekt for det.

Det sier fotballtreneren til Medier24 onsdag - en drøy måned siden han ble beskyldt for seksuell trakassering. Anklagene kom fra en kvinnelig fotballspiller han trente for noen år siden.

Men det skal ikke ha vært noen formell varslingssak, og klubben besitter ikke dokumentasjon på påstandene. Mannens advokat John Christian Elden har også avvist dem som rykter. 

Mannen har i flere år vært en profilert fotballekspert og kommentator på NRK - også på damefotball. Da anklagene ble kjent i januar, valgte mediehuset å undersøke dem. Men ettersom mediehuset så langt ikke har funnet dokumentasjon på anklagene, har de valgt å ikke avslutte kontrakten.

Sportsredaktør Egil Sundvor har imidlertid bekreftet at mannen inntil videre «ikke var satt opp på kommentering». 

Vil ikke kommentere påstandene

Men nå har han altså selv valgt å trekke seg. Det kommenterer sportsredaktør Sundvor slik overfor Medier24: 

EGIL SUNDVOR, ny sportsredaktør i NRK.
EGIL SUNDVOR, ny sportsredaktør i NRK.

- Vår kommentator har valgt å avslutte sitt engasjement og kommentatorforhold med NRK på grunn av belastningen. Vi er enige i og respekterer beslutningen. Ut over dette vil vi ikke kommentere saken ytterligere, sier han. 

Fotballtreneren selv har overfor Medier24 ikke ønsket å svare på flere spørsmål om saken.

Advokat John Christian Elden, her fra en tidligere rettssak.
Advokat John Christian Elden, her fra en tidligere rettssak.

Hans advokat John Christian Elden har tidligere avvist anklagene og omtalt dem som rykter.

På spørsmål om det fortsatt er tilfelle, svarer Elden slik onsdag formiddag: 

- Han har aldri kommentert dem overhodet, da vi har valgt ikke å si noe offentlig om ryktene, for ikke å legitimere andres skriverier i saken.

Fotballblad: - Har dokumentasjon

Medier24 omtalte saken og mannens relasjon til NRK for første gang i går. Da var det en drøy måned siden anklagene fra Hólmfríður Magnúsdóttir ble kjent.

Hun spilte for klubben mannen trente for noen år siden - en jobb han da brått sluttet i.

Anklagene ble imidlertid ikke kjent før i år, da gjennom en islandsk Facebook-gruppe og gjennom omtale i avisen Morgunblaðið. Overfor flere norske aviser har representanter for klubben bekreftet at slike påstander var tema før treneren sluttet, men altså uten at det ble en formell varslingssak. Klubbens daværende styreleder Arne Utvik uttalte senest i går til Medier24: 

- Utfra min kjennskap til saken og det jeg har sett, har jeg ingen grunn til å tvile på henne. Og tror 100 prosent på hennes beskrivelse av saken.

Anklagene er også omtalt av fotballbladet Josimar, som har gått lengst - og karakterisert det som påstander om «meldinger, verbale og fysiske tilnærmelser». Bladet mener også å sitte på «bunnsolid dokumentasjon» for at dette skal ha funnet sted. 

- Av hensyn til kildevernet ønsker vi i ikke å gå ut med hva slags dokumentasjon vi er i besittelse av, uttalte redaksjonsleder Håvard Melnæs til Medier24 onsdag.

Powered by Labrador CMS