Etter 18 år på avdelingen, gir Rune Haug seg som sportssjef i NRK

- Har rett og slett lyst til å forsøke noe nytt, sier 42-åringen.

Publisert Sist oppdatert

Rune Haug slutter som leder for NRK Sport. Egil Sundvor konstitueres inntil ny redaktør er på plass, melder NRK torsdag.

Haug (42) har jobbet 18 år i NRK Sport, de åtte siste av dem som leder for avdelingen.

– Det er vemodig å forlate de fantastiske kollegene i Sporten og et sjangerområde jeg brenner for. Jeg har brukt mange søvnløse netter på dette valget, og jeg kommer sikkert til å angre iblant, men etter lang tid på samme sted har jeg rett og slett lyst til å forsøke noe helt nytt.

- Og etter en sterk vinter for NRK Sport, med blant annet VM i skiskyting og ny langsiktig skiavtale, kjennes dette som et riktig tidspunkt å gå videre på.

Slutter ikke i NRK

Haug understreker i meldingen at han har ingen planer om å forlate NRK.

- Rune har gjort en uvurderlig jobb som sportssjef. Han har, sammen med sine medarbeidere, bygget NRK Sport til en sterk merkevare med stor betydning for publikum, sier Vibeke Fürst Haugen, direktør for Marienlystdivisjonen.

- Som leder har Rune inspirert mange programavdelinger i NRK, og det er synd å miste en så dyktig redaktør, og viktig bidragsyter i divisjonsledergruppa, sier Fürst Haugen.

Selv om det er trist at Rune slutter i Sporten understreker Fürst Haugen at hun er glad for ledermobilitet og for at Rune nå vil bruke sin kompetanse andre steder i NRK

Egil Sundvor konstituert sportssjef

Haug vil fungere som sportssjef til slutten av mai. Da konstitueres Egil Sundvor som sportssjef frem til ny redaktør er på plass.

Sundvor har lang erfaring som redaksjonssjef i Dokumentar & Samfunn, og har også fungert som redaksjonsjonssjef i Sporten i 2014 og 2015.

Stillingen som sportssjef lyses ut internt og eksternt nærmere sommeren, opplyser NRK.

Powered by Labrador CMS