Egil Pettersen, TV 2 i Tromsø
Egil Pettersen, TV 2 i Tromsø

Julepraten: Egil Pettersen

På julaften er Egil direkte inne fra Nord-Norge i folks stuer

Seinere på dagen spiser han pinnekjøtt med sin sønns familie.

Publisert

Medier24 har stilt de samme spørsmålene til flere mennesker i mediebransjen før jul. Dette er det Egil Pettersen i TV 2 i Tromsø svarte.  

– Hva gjør du i jula?

– Jobber julaften med liveinnslag til God Morgen Norge på TV 2 og Nyhetskanalen. Sammen med fotograf Johnny Dijkhuizen besøker jeg verdens varmeste hus, Kirkens Bymisjon i Tromsø. Der er bordene pyntet til fest, det forberedes andakt og senere inviteres det til julemiddag for noen som kanskje gruer seg til jul men som slipper å være alene. Fine folk som bryr seg, år etter år og som gjør en forskjell. 

– Når slapper du av og hva gjør du i så fall?

– Har fri hele romjula og over nyttårshelga, så da tar jeg på meg bestefarshatten og koser meg med familie og venner. God mat og drikke, noen mil til fots og en svømmetur sammen med kona i saltvann under nordlyshimmelen i Tromsø og på Reinøya der vi skal feire nyttårsaften.

– Hva spiser dere til jul?

– Pinnekjøtt hos vår sønn og hans familie julaften. Ribbe, hjemmelagde medisterkaker og multer med is hos oss første juledag. Deretter reinstek, kokt kveite og lammeskanker fram mot nyttårsaften da en kompis koker verdens beste reinkjøttgryte med løksaus og margebeinskraft.

– Hvordan oppsummerer du medieåret 2018?

– Spekket med dramatikk og hendelser, nasjonalt så vel som internasjonalt, av politisk karakter ikke minst. Og menneskeskjebner, folkelig engasjement, forbannelse og mer sorg enn glede.

– Hvilke(n) mediesak(er) husker du?

– Uten å ville prioritere. Føljetongen om en pålagt sammenslåing av Finnmark og Troms. Og så kan jeg ikke unngå å nevne den unge samen Jovsset Ante Saras kamp for egen eksistens innenfor reindriften. Her må jeg si som Mari Boine: - Nå må majoritetssamfunnet få øynene opp for hva som skjer i Sapmi.

– Hva ble årets flause?

– Mange glemt, en nevnt. Forsvarsministeren utskjelling av offisersforbundets hovedtillitsvalgte foran vårt kamera i forbindelse med framleggelsen av statsbudsjettet i høst.

– Hvem lagde den beste journalistikken?

– Jeg følger Klassekampen med interesse, og vil berømme redaksjonen for det de leverer av stoff forankret i så vel norsk som internasjonal virkelighet.

– Hvilken bransjeperson inspirerte deg i 2018?

– Min TV 2-kollega Asbjørn Øyhovdens evne til å være til stede der journalister trengs som mest, og da helst på den aller minste scene. – Hva bør bransjen gjøre annerledes i 2019?

– Vi må rette blikket mer inn mot vår egen norske virkelighet. Selv om det skjer mye ute, kan vi ikke så glatt ignorere det som skjer i vår egen andedam som jeg mener vi nå gjør. Lex USA/Trumf og UK/Brexit. Vi må skjønne, for å forstå og være i stand til å forutsi

Powered by Labrador CMS