Siv Juvik Tveitnes i Schibsted og sjefredaktør Gard Michalsen i E24.
Siv Juvik Tveitnes i Schibsted og sjefredaktør Gard Michalsen i E24.

Schibsted med stor næringslivssatsing: Ansetter opp mot 30 nye journalister

E24 skal nå eies av fire aviser og skal ansette ny administrerende direktør.

Publisert

Schibsteds økonominettsted, E24 går sammen med Schibsteds norske mediehus om en ny næringslivssatsing, hvor de skal ansette opp mot 30 nye journalister.

E24 blir «knutepunktet» for Schibsteds næringslivsjournalistikk. Samtidig vil E24 nå eies av mediehusene VG, Aftenposten, Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad, med Christian Haneborg som styreleder. Tidligere har VG vært eier av E24.

I praksis betyr dette at all næringslivsjournalistikk vil bli publisert i E24, men innholdet produseres i de ulike mediehusene, hvor journalistene er ansatt. Sakene vil kunne ligge på fronten til alle avisene, og således være lett tilgjengelig for et bredt antall lesere. Men når du klikker for å lese en sak, lander du på E24. Også i papiravisene vil saker publiseres, da under E24-merkevaren.

– Det norske folk fortjener enda bedre næringslivsjournalistikk. Skal man forstå samfunnet må man vite hvor samfunnets verdier skapes, og hvordan denne verdiskapingen henger sammen med samfunnets velferd. Derfor er det dypest sett en styrke for demokratiet når E24 - og Schibsted - nå gir næringslivsjournalistikken i Norge et kjempeløft, sier Kristin Skogen Lund, konsernsjef i Schibsted i en pressemelding.

Samtidig mister sjefredaktør og administrerende direktør Gard Michalsen i E24 tittelen som administrerende direktør – og E24 vil nå lyse ut stilling som administrerende direktør.

Sjefredaktør Gard L. Michalsen i E24 ser fram til å gå løs på oppgaven, sammen med de andre mediehusene, står det i pressemeldingen.

– Dette er en historisk investering og vi har store ambisjoner. Oppgaven er klar: E24 må sette dagsorden med vesentlig og kritisk nyhetsjournalistikk. Samtidig som vi tar eierskap til sentrale bransjer og bedrifter Norge rundt, på en måte bare Schibsted kan. Det blir ikke enkelt, og vi gleder oss, sier han.

Konserndirektør for nyhetsmediene i Schibsted, Siv Juvik Tveitnes, mener mye av utviklingen i store og viktige norske næringer, som eksportnæringen på Vestlandet, dessverre ender opp som lokalsaker.

– Vårt mål er å gi leserne den beste og viktigste dekningen av næringslivet fra hele landet - til lesere over hele landet. Vi har stor tro på at mediehusene i Schibsted sammen kan bidra til at E24 tar nummer 1-posisjonen, og blir landets viktigste avis for økonomi- og næringslivsnyheter. I tillegg er vi overbevist om at satsingen styrker hver enkelt avis dekning av næringslivet, sier hun.

Sjefredaktør Lars Helle i Aftenbladet kommenterer satsingen slik overfor egen avis:

– Dette er svært gledelig, og vil gi oss et markert løft inn mot næringlivet i regionen. Vi få redaksjonell kraft til å gå tettere på alt det viktige som skjer i regionen, og vi får en nasjonal plattform å markere oss på. Fagmiljøet styrkes ved at de fem stillingene blir å finne i regionen.

Powered by Labrador CMS