KI-sjef i E24, Andreas Fosse

Disse får støtte fra Fritt Ord: 400.000 til felles KI-prosjekt

Klassekampen, Radio Folkefonn og et fellesprosjekt med OsloMet, Faktisk.no, E24 og iTromsø er blant støttemottakerne. 

Publisert

Tirsdag kom Fritt Ords tildelinger for journalistikk for september.

Se hele listen nederst. 

OsloMet AI Lab og SKUP har fått 400.000 kroner til et prosjekt som skal stryke bruken av kunstig intelligens i undersøkende journalistikk, sørlig i region og lokalaviser.

– OsloMet ønsker å legge til rette for at flere redaksjoner kan dra nytte av KI-teknologi i sin gravejournalistikk, forklarer prosjektleder Roy Krøvel, professor ved OsloMet, som underviser i gravejournalistikk. Prosjektet er en videreutvikling av tidligere arbeid med å analysere store datamengder for å avdekke komplekse mønstre som ellers ville vært vanskelige å oppdage.

Tre redaksjoner med hver sin reportasjeleder har blitt valgt ut i pilotarbeidet: E24 ved Andreas Fosse skal bruke dataanalyse av ulovlige finanshandler og deres innvirkning på norsk økonomi, Faktisk.no ved Morten Langfeldt Dahlback skal se på hvordan sosiale medier påvirker samfunnsdebatten, og iTromsø ved Rune Ytreberg skal lede en analyse av eiendoms- og selskapstransaksjoner i Tromsø-regionen.

I tillegg får Radio Folkefonn støtte til podkasten «krafta vår», for lyttere i Hardanger.

Radioen har tidligere laget en lang serie om kraftindustri og energiforsyning, og følger nå opp denne med både lokale og nasjonale kilder – og knytter det hele til det svært aktuelle og debatterte energidirektivet til EU. 

Klassekampen får også 140.000 kroner, for sitt prosjekt «Klassekampen-akademiet 2024-2025».

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS