Mina Liavik Karlsen blir en del av E24s massive næringslivssatsing i 2020.
Mina Liavik Karlsen blir en del av E24s massive næringslivssatsing i 2020.

Mina Liavik Karlsen (26) blir gravesjefen til E24: – Vi skal levere viktig og god journalistikk

– E24 er en av de aller mest spennende arbeidsplassene i norsk mediebransje, sier hun til Medier24.

Publisert

Mina Liavik Karlsen (26) er ansatt som redaksjonssjef for undersøkende journalistikk i E24. 

Karlsen kommer fra Faktisk.no - der hun har vært siden sommeren 2017 - og vil gå inn i E24s Dagsorden-avdeling.  Hun tiltrer i stillingen i mars 2020.

– E24 er en av de aller mest spennende arbeidsplassene i norsk mediebransje. Med den nye satsingen på undersøkende journalistikk, så er dette et drømmested å gå til, sier hun til Medier24.

– De vil bruke ressurser på å lage god journalistikk på områder som er viktige i dag, og som kommer til å bli enda viktigere i årene som kommer. Det føles ut som det eneste riktige å gjøre, fortsetter Karlsen. 

– Det er gøy

Hun er den andre ansettelsen i E24 og Schibsted storsatsing med 30 nye journalister som skal inn. Anders Fjellberg var den første rekrutteringen tidligere denne uken.  

Den storstilte oppbemanningen motiverer Karlsen stort.

– Det er en kjempestor satsing, og det er det som er gøy. Jeg kan nå få dra nytte av den gode kompetansen som allerede finnes i en solid nyhetsredaksjon som kan næringsliv og økonomi. Og få lov til å bygge videre på det sammen med nye folk. 

– Hva med ditt eget forhold til næringslivsjournalistikk?

– Jeg har ikke primært jobbet med økonomi og næringsliv i min karriere. Men det er et område som berører veldig mange ting i samfunnet, og som ikke trenger å være så vanskelig. Det inngår i alle former for maktstrukturer, i arbeidsliv og i hverdagen vår. 

– Jeg skal også jobbe med mange flinke journalister som har dette som sin spesialitet. Det skal jeg selvfølgelig støtte meg til, og bruke tid på å lære av dem. 

Hun motiveres også av E24s uttalte mål om sette dagsorden med gravejournalistikken sin

– Man går inn med en motivasjon på topp. Vi skal levere, og vi skal levere viktig og god journalistikk som preger norsk offentlighet, debatt, næringsliv og økonomi, sier Karlsen.

– Et brennende engasjement

Nyhetsredaktør Lars Håkon Grønning (til venstre) fryder seg over at Mina Liavik Karlsen er klar for E24.
Nyhetsredaktør Lars Håkon Grønning (til venstre) fryder seg over at Mina Liavik Karlsen er klar for E24.

Hun forlater Faktisk-redaksjonen med gode minner og erfaringer.

–Det har vært veldig lærerikt å få bygget ut faktasjekking som sjanger i Norge. Vi har også lykkes med det, og ble på kort tid en anerkjent og veletablert tjeneste i det norske samfunnet. 

E24s nyhetsredaktør Lars Håkon Grønning fryder seg over overgangen.

– Vi har nå hatt en prosess med mange sterke kandidater. Til slutt var det helt tydelig at Mina er helt riktig for E24, forteller han til Medier24.

– Hun har et brennende engasjement for det journalistiske håndverket og for samfunnsoppdraget. Hun har en moderne tilnærming til journalistikken, og har gått en av de beste journalistskolene i Norge i Faktisk, sier Grønning.

Og nettopp erfaringen fra Faktisk er gull verdt, påpeker han.

– Hun har i ryggmargen at hvis du skal drive med kritisk journalistikk, så må du ha en kirurgisk presisjon. Jeg kommer til å stole veldig på henne, sier Grønning.

Powered by Labrador CMS