Harald Strømme får Norsk Tipping med på laget: Snart kan du tippe på e-sport

Norsk Tipping inngår samarbeid med Harald Strømmes selskap Good Game, som står bak Telenorligaen og Gamer.no.

Publisert

Det kommer frem i en pressemelding tirsdag.

Tidligere Discovery- og TVNorge-sjef Harald Strømme eier 80 prosent av Good Game, som ble stiftet i februar 2018.

Good Game arrangerer ulike turneringer innenfor e-sport og gaming, og Telenorligaen er Europas største nasjonale e-sport liga, med over 400 lag fordelt på seks divisjoner i fire forskjellige spill, ifølge meldingen.

Nå får Strømme Norsk Tipping med på laget for å profesjonalisere e-sporten.

– Mens nesten alle internasjonale operatører konkurrerer om å tiltrekke seg verdenseliten, fokuserer vi på å bygge e-sport som nasjonal breddeidrett og gi alle som vil prøve seg en sjanse. Ved å sikre bred rekruttering innenfor trygge og kontrollerte rammer bygger vi også et stadig bedre elitenivå, sier Strømme i meldingen.

– Samtlige nordmenn som nå hevder seg internasjonalt har kommet til toppen via Telenorligaen. Samarbeidet med Norsk Tipping vil være svært verdifullt for å sikre at e-sporten kan vokse innenfor ansvarlige og trygge rammer, sier Strømme, som har over 70.000 registrerte norske spillere i sin database.

Administrerende direktør i Norsk Tipping, Åsne Havnelid, mener det er viktig å fange opp endringene som skjer innenfor sport og spill, for å tiltrekke seg unge.

– E-sport er et område det er naturlig for Norsk Tipping å engasjere seg i, og i Good Game har vi funnet en seriøs og langsiktig samarbeidspartner som allerede legger ned et betydelig arbeid for at e-sporten i Norge skal utvikle seg, sier

Powered by Labrador CMS