Årets sommervikarer i DT: Øverst f.v.: Edvard Muli Langen, Kamilla Killingberg, Ida Kloppen Gladyszak, Kristine Brastad Dammen og Thelma Kathinka Klevan. Nederst f.v.: Christina O. Juelsen, Truls August Bernt Råen, Nora Alette Sandberg, Carina Isabelle Hunshamar og Mahira Karim.

Her er årets sommervikarer i Drammens Tidende: – Har et stort ansvar

Nesten alle av årets sommervikarer kommer fra avisens dekningsområde.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Medier24 fortsetter å vise frem sommervikarene som holder fortet i større og mindre mediehus i landet de neste ukene.

Drammens Tidende har i år ti sommervikarer, hvor nesten alle kommer fra avisens dekningsområde.

Drammens Tidende har i år ti sommervikarer. Gruppa er en fin blanding av nye bekjentskaper og journalister som til vanlig er tilkallingsvikarer. Nesten alle kommer fra vårt dekningsområde.

Sommervikarer?

Er det sommervikarer i din redaksjon denne sommeren? Send oss bilder og informasjon på tips@medier24.no

– Det er alltid kult når sommervikarene inntar redaksjonen. De fleste er tidlig i karrieren og flere er under utdanning. Vi er opptatt av at de skal tørre å være seg selv og ha selvtillit til å finne, diskutere og løse saker de selv brenner for. Det er helt i tråd med vår klare strategi om å nå unge lesere, sier nyhetsleder i Drammens Tidende, Ola Niemann.

Han legger til at selv om det er sommer, er målet fortsatt først og fremst opptatt av å gi leserne harde nyheter og fortelle om det som skjer.

– Der har vikarene et stort ansvar, noe de har håndtert veldig bra så langt i sommer.

Niemann sier aviser en fornøyde med årets sommervikarer.

– De er unge, modige, har stort pågangsmot og er utrolige positive. Dette er folk som vil ut i felten og møte folk. Om oppgaven er å ta en bildeserie av folk som koser seg på stranda eller å sette seg inn i en komplisert sak, våre vikarer nøler ikke, sier han.

Bak f.v. Truls August Bernt Råen, Carina Isabelle Hunshamar, Edvard Muli Langen. Foran f.v.: Kamilla Killingberg, Ida Kloppen Gladyszak, Thelma Kathinka Klevan, Christina O. Juelsen.

Dette er avisens sommervikarer:

Edvard Muli Langen (25). Edvard er fra Svelvik i Drammen og har tidligere jobbet i Svelviksposten. Han har også erfaring fra TV 2-sporten.

Kamilla Killingberg (23). Er fra Tranby og studerer journalistikk i Bergen. Har praksiserfaring fra TV 2.

Ida Kloppen Gladyszak (23). Studerer journalistikk i Volda, hvor hun er daglig leder i studentradioen og programleder for student-TV. Hun har blant annet erfaring fra flere Monster-produksjoner.

Kristine Brastad Dammen (27). Har en bachelor i kultur og kommunikasjon, og en master i sosiologi. I fjor var hun sommervikar i Østlandets Blad, men i år tilbringer liungen sommeren i Drammen.

Thelma Kathinka Klevan (23). Studerer journalistikk i Volda, hvor også hun er aktiv i studentradioen og -tven. Kommer fra Drøbak og har allerede erfaring fra Amedia-avisen Akershus Amstidende.

Christina Oppelstrup Juelsen (31). Har vært innom Drammens Tidende tidligere og har studert journalistikk i Volda. Også erfaring fra NRK Buskerud.

Carina Isabelle Hunshamar (28). Er fra Drammen. Har vært i Drammens Tidende siden april 2020. Er nå sommervikar på nyhetshjulet. Har erfaring fra breakingavdelingen i VG.

Truls August Bernt Råen (19). Startet journalistkarrieren i Gjengangeren. Gutten fra Horten er nå i gang med sin andre sommer som vikar i Drammens Tidende.

Mahira Karim (25). Drammenseren har en mastergrad i internasjonale relasjoner fra NMBU. Hun har vært spaltist i Drammens Tidende siden høsten 2015 og har også bekledd roller som nyhetsjournalist og debattansvarlig. Debattansvarlig i sommer.

Nora Alette Sandberg (26). Begynte å jobbe for Drammens Tidende i fjor sommer. Har hovedsakelig jobbet på nyhetshjulet som breaking-journalist. Har blant annet en bachelorgrad i PR og samfunnspåvirkning.

Powered by Labrador CMS