Ap-politiker Havva Cukurkaya vil boikotte Drammens Tidende etter kritisk journalistikk

Avisa dokumenterte bånd mellom byens tyrkiske miljø og høyrenasjonalister i Tyrkia. Lokalpartiet tar avstand fra boikotten.

Publisert Sist oppdatert

Drammen (NTB): Bystyrepolitiker Havva Cukurkaya (Ap) i Drammen oppfordrer norsktyrkere til å boikotte lokalavisen Drammens Tidende.

Oppfordringen ble fremsatt i en diskusjon på Facebook-gruppen «Norsk-tyrkere», som har mer enn 3.400 medlemmer, skriver Drammens Tidende.

Bakgrunnen var en debatt om Drammens Tidende og dekningen av det tyrkiske miljøet i byen der avisen i flere artikler har dokumentert bånd til tyrkiske høyrenasjonalister.

Boikott-oppfordringen er på tyrkisk, men Drammens Tidende har fått tilgang til følgende oversettelse:

- Kjære venner, jeg oppfordrer dere videre til å støtte avisen Dagsavisen Fremtiden ved å bli abonnenter. De skriver aldri noe negativt om tyrkerne. De prøver alltid å beskytte tyrkerne. Og for de av dere som abonnerer DT avisen, oppfordrer jeg til å avslutte sine medlemskap.

– Drammen Arbeiderparti tar selvfølgelig totalt avstand fra en sånn uttalelse. Vi er helt entydige og uten tvil opptatt av at den frie pressen er en grunnpilar i et åpent, demokratisk samfunn.

– Det å oppfordre til boikott av en avis fordi avisen skriver noe man ikke liker, er helt uakseptabelt, sier leder i Drammen Arbeiderparti, Dag Ebbestad, til Drammens Tidende.

Han sier videre at saken vil få konsekvenser.

– Det er klart at når en av våre medlemmer uttaler seg imot enten vår offentlige politikk eller grunnleggende verdisyn, så vil det nødvendigvis føre til at vi må ta det opp internt, sier Ebbestad.

Drammens Tidende har ikke lyktes i å få en kommentar fra Cukurkaya.

Powered by Labrador CMS