Med dette bildet vant DT-fotograf Lisa Selin fotoprisen på Gull & Gråstein

G&G2015: Også fotoprisen gikk til Drammens Tidende lørdag.

Publisert Sist oppdatert

Lisa Selin fra Drammens Tidende fikk Gull & Gråsteins fotopris lørdag, under konferansens festmiddag på Sundvolden hotell.

Konferansen er Østlandets journalistfaglige høydepunkt annethvert år, og hedrer også de beste journalistiske arbeidene de to siste åra. Denne gang ble det altså en dobbel til Drammens Tidende.

Bildet som vant fotprisen, ble tatt etter en alvorlig trafikkulykke. Der fotografen får heder for å ha fortalt historien på en enkel, men sterk måte. 

  • Du kan lese mer om saken og bildet hos Drammens Tidende, på DT.no. 

Juryen uttaler om vinnerbildet:

Den alvorlige ulykken i Konnerudgata der to unge menn omkom, preget et helt lokalsamfunn i Sylling. Vinnerbildet forteller historien om den tragiske hendelsen på en enkel, men sterk måte. Det viser tapet og sorgen – tatt på en respektfull måte.

Det lave standpunktet til fotografen er vesentlig for komposisjonen, som gir bildet dybde. Innholdet i fotografiet består av få, men viktige elementer:

Den sørgende mannen, autovernet, blomstene, veien og skiltet i bakgrunnen. Sammen forteller dette historien – her er det ikke behov for mye tekst for å forstå bildet og budskapet. Ofte brukes dokumentasjon fra selve ulykken når slike hendelser skal visualiseres. Dette fotografiet viser oss at enklere – og bilder med mer følelser – mange ganger kan fortelle enda flere historier om en ulykke. 

Powered by Labrador CMS