Karianne Braathen blir politisk redaktør i Drammens Tidende

- En av de beste og modigste pennene jeg kjenner, sier ansvarlig redaktør Kristin Monstad.

Publisert Sist oppdatert

Karianne Braathen (43) fra Drammen er ansatt som politisk redaktør i Drammens Tidende etter å ha vikariert i stillingen siden august. Det melder mediehuset tirsdag ettermiddag.

– En enkel ansettelse. Karianne er kunnskapsrik, troverdig og modig, sier ansvarlig redaktør Kristin Monstad i en pressemelding.

Karianne Braathen har høyere utdanning innenfor journalistikk og ledelse, og har lang fartstid fra Drammens Tidende.

Hun jobbet blant annet som politisk journalist og som nyhetsleder i flere år før hun sluttet i 2011. Hun har de siste årene vært redaksjonssjef i Egmont, skrevet bøker og rettskommentarer for Drammens Tidende.

Ansvarlig redaktør Kristin Monstad er svært fornøyd med at Braathen blir med på laget:

- Hun har en av de beste og modigste pennene jeg kjenner. Jeg ble først kjent med henne gjennom svært sterke og innsiktsfulle rettskommentarer. I vikariatet som politisk kommentator har hun bevist at hun leverer ledere og kommentarer innenfor politikk og samfunnsliv på like høyt nivå.

- Det var et enkelt valg å ansette Karianne som politisk redaktør. Hun er kunnskapsrik, troverdig og modig, en svært god representant for DT. Våre lesere kan glede seg til innsikt, analyse og sterke meninger om lokale saker, sier Monstad.

Monstad sier at en hovedoppgave for den nye politiske redaktøren er å digitalisere meningsjournalistikken og gjøre avisen til en enda tydeligere stemme i Buskerud. Blant annet med nye, unge og dagsordensettende stemmer i Buskerud.

Og den nye politiske redaktøren ser fram til oppgavene, kan vi lese i pressemeldingen:

- Da Kristin og Drammens Tidende tilbød meg distriktets mest spennende jobb, trengte jeg ikke betenkningstid. Jeg ser mange muligheter for Drammens Tidende. Vår bransje er inne i en krevende tid der endringene kommer raskere enn før. Alle som lever sitt liv i drammensdistriktet er tjent med en sterk og tydelig lokalavis.

- Vi skal fortsette å være den største og viktigste arenaen for den lokale samfunnsdebatten. Vi skal holde godt fast i tradisjonene våre, men vi er nødt til å tenke nytt når vi skal bygge en solid debattarena for fremtidens Drammensregion, sier Braathen.

Redaktørgruppa i Drammens Tidende består i tillegg til Monstad og Braathen av nyhetsredaktør Alf Petter Øverli og utviklingsredaktør Andreas Carlsen.

Powered by Labrador CMS