Både friske pust og erfaring i DTs nye ledergruppe: Janne S. Braathen (27) blir publiseringsredaktør

Søkte på «verdens kuleste jobb» - og fikk den. En av tre kvinner i Drammens Tidendes nye redaktørgruppe.

Publisert Sist oppdatert

- Jeg søker herved på verdens kuleste jobb, skrev Janne Sundelius Braathen (27) i søknaden.

Denne uka ble hun ansatt som publiseringsredaktør i Drammens Tidende, melder avisa.

Hun har vært konstituert digital redaktør siden mars, men har vært ansatt som frontsjef på felles nettdesk i Amedia Buskerud. Hun har også bakgrunn som frontsjef i Drammens Tidende.

Ansvarlig redaktør Kristin Monstad (44) er svært fornøyd med at det til slutt ble en intern kandidat:


- Det var mange gode søkere og en rekke kandidater er intervjuet. Janne har vært en av favorittene hele veien, og har bare i løpet av månedene som konstituert digital redaktør vokst veldig med oppgaven.

- Jeg er stolt av å løfte opp et internt talent som Janne. Hun er strukturert og en sulten gjennomfører. I tillegg har hun en naturlig autoritet og er flink til å spille andre gode. Hun er svært populær i redaksjonen. Det var applaus og til og med gledestårer da nyheten ble lagt fram på allmøte, sier Monstad.

Publiseringsredaktøren har ansvaret for å utvikle DTs innholds- og publiseringsstrategi i takt med nye medievaner. I det daglige vil redaktøren ha det overordnede ansvaret for DTs sosiale plattformer og mobil- og nettsiden.

I tillegg har redaktøren ansvaret for felles nettdesk Buskerud.

 


I fjor høst ble politisk redaktør Karianne Braathen (44) ansatt. I tillegg gjorde Alf Petter Øverli (60) comeback som nyhetsredaktør i fjor sommer. Han er også ansvarlig redaktørs stedfortreder.

Redaktørgruppa i Drammens Tidende består dermed av tre damer og en mann.


- Det har tatt tid å finne mitt lag til å dra DT videre i en helt ny tid, men i dag er jeg så glad. Jeg er opptatt av å finne flinke damer, og på ett år har jeg funnet to veldig gode eksemplarer. Det er jeg stolt av, sier Monstad.

- Det er for øvrig ingen hindring å være mann med lang erfaring. Alf Petter Øverli gjør en strålende jobb som nyhetsredaktør og er et godt eksempel på at omstillingsevne ikke handler om alder. Dette er et sterkt team som utfyller hverandre, sier Monstad.

Bygger talenter på desken

Sjefredaktøren sier videre at en leders viktigste talent er å finne andres talent, og flere i redaksjonen har nå fått nye oppgaver.

Blant annet er frontsjeflaget helt nytt. De digitale spydspisser er nå Inger Boldvik (29), Rolf Martin Hansen (22) og Mathias Bergquist (25) - som er nyansatt i dag. Ingvill Drægni (39) er frontsjef for Buskeruddesken, og Siri-Helene Haga har også fått vikariat ut året.


Torun Havnaas går fra stilling som frontsjef og blir digital utvikler med ansvar for datajournalistikk og visualisering.

- DT har det siste året satset mer på næringsliv, bolig, byutvikling og bynytt og har fått stadig flere betalende abonnenter. Samtidig har redaksjonen ambisjon om å markere seg sterkere innenfor mer dyptgående journalistikk med fokus på brukerinvolvering og digital historiefortelling, forteller avisa.

- Derfor etablerer vi fra høsten DT-oppdraget etter modell fra Adresseavisem. Vi setter sammen ulike team som får et journalistisk oppdrag. I en kort intens periode jobber teamet tett sammen før de publiserer resultatet, sier Monstad.

- Publikum kan delta, og får innsyn i hvordan vi jobber. Vi må prioritere enda hardere for å få dette til, men det skal vi klare. Vi må ofre noe for å få til noe stort av og til. Powered by Labrador CMS