Slutt på de ordinære presse­konferansene i Det hvite hus

President Donald Trump avvikler pressekonferansene i Det hvite hus fordi han misliker journalistenes dekning av dem.

Publisert

Trumps talskvinne Sarah Sanders har nå fått beskjed om at det ikke lenger er bryet verdt å holde regelmessige pressekonferanser, slik tidligere presidenter har hatt.

– Årsaken til at Sarah Sanders ikke lenger går på talerstolen, er at pressen behandler henne så uforskammet og gjengir henne så unøyaktig, skriver Trump på Twitter.

Det har gått stadig lengre mellom hver pressekonferanse i Det hvite hus siden Trump flyttet inn for to år siden, og presidenten ligger i ordkrig med en rekke store aviser og TV-stasjoner i USA.

Den siste ordinære pressekonferansen der Sanders svarte på spørsmål fra journalister, var 18. desember.

3. januar dukket Trump selv overraskende opp i presserommet, men bare for å komme med en kunngjøring om grensekontroll, ikke for å svare på spørsmål.

Trump anklager til stadighet amerikanske medier for å bringe «fake news» og for å behandle ham og hans støttespillere urettferdig.

Blant dem han har lagt for hat, er Washington Post, som har faktasjekket alt presidenten har sagt siden han tiltrådte. Avisen konkluderer med at Trump i løpet av sine to første år i Det hvite hus kom med 8.158 uriktige eller villedende opplysninger.

Powered by Labrador CMS