Twitter fester advarsel ved Trump-melding om vold i gatene etter valgjuks

Twitter har festet en advarsel og skjult en Twitter-melding der Donald Trump hevder en rettsavgjørelse i Pennsylvania vil føre til valgjuks og vold i gatene.

Publisert

Det vekker sterke reaksjoner blant Demokratene at Trump på Twitter skriver at en avgjørelse i Pennsylvanias høyesterett vil føre til juks og vold i gatene.

– Avgjørelsen vil tillate voldsom og ukontrollert juks, og vil undergrave hele rettssystemet vårt. Det vil også forårsake vold i gatene. Noe må bli gjort, skriver Trump på Twitter.

Meldingen er nå sensurert på Twitter med en advarsel om at «noe av eller alt innholdet i denne tweeten bestrides og kan være villedende informasjon om hvordan man deltar i valg eller andre samfunnsprosesser».

Ifølge republikaneren Rick Santorum viser Trump til en avgjørelse om at også stemmesedler med signaturer som ikke stemmer nøyaktig overens med arkivet, vil telle. Washington Post og flere andre medier mener meldingen viser til avgjørelsen om at delstaten kan telle opp stemmer i tre dager etter valgdagen.

Powered by Labrador CMS