Donald Trump ble mest omtalt i norske medier i tredje kvartal, men det var Sykkel-VM i Bergen som gjorde flest folk glade

Det viser AgendaTracker-undersøkelsen, som er et samarbeid mellom kommunikasjonsbyrået PR-operatørene, medieanalysebyrået Retriever og meningsmålingsinstituttet YouGov.

Publisert

Folk blir spurt om hvilke mediesaker de har fått med seg og hvordan de har reagert på dem.

I årets tredje kvartal ble Donald Trump omtalt 19.881 ganger, mens Stortings- og sametingsvalget ble omtalt 14.298 ganger i norske medier. Sykkel-VM i Bergen ble omtalt 5.511 ganger, og er samtidig den saken som nordmenn oppfatter som best dekket, ifølge undersøkelsen.

– Til å være et idrettsarrangement ble sykkel-VM svært godt dekket, noe befolkningen også ser ut til å ha fått med seg. Riksmediene fikk kritikk fra flere hold for dårlig dekning underveis, men i etterkant kan vi helt tydelig se at folket ikke er enige i dette, sier Nikolai Riibe, rådgiver i PR-operatørene.

Stortingsvalget markerer seg verken som en glad eller trist sak i undersøkelsen, og kun 35 prosent oppgir at omtalen av valget gjorde inntrykk på dem.

Aktiviteten i Nord-Korea har de siste tre månedene fått 4.334 medieoppslag og er den saken som har gjort mest inntrykk på folk, ifølge undersøkelsen. Tre av fem sier at dekningen av prøvesprengninger og trusler fra diktaturet har gjort inntrykk.

– Det har vært et nyhetskvartal med flere dramatiske hendelser. Vi har opplevd atomprøvesprengning, orkaner og terror, og det er disse hendelsene som har gjort størst inntrykk på folk. Det er ikke uvanlig, heldigvis, at det er slike hendelser som havner øverst på listen, sier analysesjef Guro Lindebjerg i Retriever.

Powered by Labrador CMS