Trump, terror og Macron dominerer nyhetsbildet, men flyktningene er det nesten ingen som skriver om

USAs president Donald Trump fikk også i årets andre kvartal mest omtale i norske medier.

Publisert

Den amerikanske presidenten har sørget for hele 21.000 oppslag i norske medier fra april til juni.

Neste hendelse på listen er terrorangrepet i Manchester, som er omtalt i 4.662 oppslag, og Ikke langt bak finner vi presidentvalget i Frankrike med 4.613 oppslag, viser en ny oversikt fra AgendaTracker.

– Dette er det tredje kvartalet Donald Trump topper listen i undersøkelsen. Denne gangen ser vi også at hele 82 prosent sier de blir triste eller opprørt av all Trump-omtalen, opplyser Guro Lindebjerg, analysesjef i Retriever i en pressemelding.

– Vi har hele tiden visst at Trump vekker sterke følelser hos folk, men at over 80 prosent er samstemte, overrasker, legger hun til.

Terror

Terror i henholdsvis Stockholm, Manchester og London har for øvrig gjort inntrykk i årets andre kvartal. Sju av ti sier at terroren i London har gjort inntrykk, og to av tre oppgir at terroren i Manchester har gjort inntrykk.

Omtrent halvparten sier at angrepet i Stockholm har gjort inntrykk på dem. Storbrannen i London har gjort inntrykk på omtrent sju av ti.

– Det har vært et kvartal med mange dramatiske hendelser. Terror i nære land og byer gjør så klart sterkt inntrykk, spesielt London som er en norsk reisefavoritt, sier rådgiver i PR-operatørene, Nikolai Riibe.

Macron spredte glede

Mens amerikanske Trump gjør folk flest trist eller opprørt, har franske Emmanuel Macron og presidentvalget i Frankrike gjort om lag halvparten av oss glade.

– I forkant av det franske presidentvalget var det knyttet stor spenning til duellen mellom karismatiske Emmanuel Macron og omstridte Marine Le Pen. At Macron stakk av med seieren, er nok mye av årsaken til at det franske valget gjorde nordmenn glade i et ellers dystert nyhetskvartal, sier Riibe.

Flyktningene forsvant

– Det har skjedd flere store hendelser dette kvartalet som alle har preget nyhetsbildet.

De fleste i undersøkelsen vår oppfatter mediedekningen av toppsakene som ganske god, med unntak av flyktningstrømmen, som dette kvartalet nok har forsvunnet blant de andre hendelsene, sier Lindebjerg.

Powered by Labrador CMS